Bist 100
9.915,62 2%
DOLAR
32,45 -0,15%
EURO
34,83 -0,66%
ALTIN
2.427,5 0,14%

Bunu yapan emeklinin uykuları kaçacak! SGK anında bulup maaşını kesiyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bazı emekliler için inceleme başlattı. Bu inceleme sonucunda emeklinin maaşında kesintiye gidileceği bildirildi.

Yayın Tarihi: 21.03.2024 20:25
Güncelleme Tarihi: 21.03.2024 20:25

Bunu yapan emeklinin uykuları kaçacak! SGK anında bulup maaşını kesiyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), bazı emeklilere yönelik tedbir almaya başladı. Özellikle yurt dışı çalışması olup Türkiye'de emekli olanlar SGK denetim listesinde yer alıyor. Bu emeklilerin sigortalarının bireysel olarak incelenmesinin ardından maaşlarında kesinti yapılacağı belirtiliyor.

Yurt dışında çalışma hayatı olup daha sonra Türkiye'de emekli olan kişiler SGK'nın dikkatini çekiyordu. SGK, Türkiye'de çalışmadığı halde çalıştığını kanıtlayabilen kişilerin emekli maaşlarında kesinti yapılması yönünde bir karar aldı. SGK yetkilileri, emekli maaşları kesilen gurbetçilerin sayısının önemli olduğunu ve bu sayının artmaya devam edeceğini söyledi.

Bunu yapan emeklinin uykuları kaçacak! SGK anında bulup maaşını kesiyor

2021 yılında yayınlanan bir genelgeyle SGK tarafından hayali işlerde çalıştığı tespiti yapılan kişilerin emekli maaşlarına son verildiği biliniyor. SGK yetkilileri, bu saatten sonra yapılan ödemelerin iade edileceğini duyurdu. Bu uygulamanın sadece yabancılar için değil, Türkiye'de yaşayanlara yönelik de geçerli olduğunu anlattı. SGK yetkilileri, "yanlış yerleştirildiği" iddia edilen emeklilik işlemlerinin bir çoğunun ise, 'emeklilik danışmanları' tarafından yürütüldüğünü söyledi.

Soruşturmada çok sayıda şirket ve şahsın yanı sıra çeşitli hukuk firmaları ve danışmanlık firmaları tarafından işçi çalıştırılmadığı halde Sosyal Güvenlik Kurumu'na bildirimde bulunarak ödeme yaptıkları ortaya çıktı.

Emekli maaşı ödemelerinin “yanlış menfaat sağlamak” olarak değerlendirilerek durdurulduğu bildirildi.