Bist 100
10.124,27 0%
DOLAR
32,19 -0,07%
EURO
34,81 -0,16%
ALTIN
2.418,15 -0,58%

Emeklilere son dakika şoku! Maaşınız eksik yatırılmış olabilir: Hemen bakın

Emekli maaşı alan kişilere uyarı niteliğinde haber geldi. Gelen haber kapsamında maaşların eksik yattığı düşünülmeye başlandı.

Yayın Tarihi: 28.04.2024 13:42
Güncelleme Tarihi: 28.04.2024 13:42

Emeklilere son dakika şoku! Maaşınız eksik yatırılmış olabilir: Hemen bakın

Milyonlarca emekli tarafından son zamanlarda alınan maaş detayları ve emeklilikle ayrıntıları e-devlet kapısı aracılığıyla öğrenebilmektedir. Bildiğiniz gibi e-devlet platformu üzerinden pek çok konuyu öğrenerek bilgi sahibi olabilirsiniz. Bazı aylar maaşınızın eksik yattığına mutlaka şahit olmuşsunuzdur. Daha önce maaşınızın neden eksik yattığını öğrenmek için Sosyal Güvenlik Kurumuna gitmeniz gerekiyordu. Artık bu durum ortadan kaldırıldı. E-devlet aracılığıyla tüm detayları öğrenebilirsiniz. 

Bayramdan sonra emekli maaşı eksik yatmasını istemeyen kişiler e-devletten başvuru yaptığı takdirde tam maaş alabilecek. Tüm emekli maaşı detaylarınız hakkında bilgi almak için e-devlet üzerinden maaşınızı takip edebilirsiniz.

Bildiğiniz gibi son zamanlarda yapılan uyarılarla beraber emeklilik sistemi tamamen değişti. Değişen sistemin ardından vatandaşlar artık maaşlarına yapılan kesintileri e-devlet üzerinden takip edebilmektedir. SGK tarafından son yapılan açıklama da dikkat çekti. SGK tarafından yapılan açıklamada;

Para

Son zamanlarda sahte emeklilik ortaya çıktı. Bu zamana kadar yapılan araştırma kapsamında 1533 iş yerinde sahte sigortacılık tespit edildi. Bu da toplamda 88.455 kişinin sahtecilik yaptığı anlamına gelir. Hatta bu kişilerin emekli olma hakları da sona erdi. Hal böyle olunca emekliler de maaşımdan kesinti var mı yok mu diye araştırmaya başladı. Maaşınızdan herhangi bir kesinti olup olmadığını öğrenmenin en kolay yolu ise e-devlet üzerinden kontrol etmektir. E-Devlet üzerinden maaş sorgulaması yaptığınız zaman maaşınızın nereye ne kadar kesildiğini görebileceksiniz.