Buharkent 28. Geleneksel Doğa Yürüyüşü 28 Aralık Pazar Gerçekleşecek
Buharkent Belediyesi tarafından düzenlenen 28. Geleneksel Doğa Yürüyüşü, 28 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek.
Etkinlik Detayları
Doğa yürüyüşü Kızıldere Mahallesi’nden başlayıp Karura Harabeleri (Buhar bacaları) mevkiine kadar devam edecek ve tekrar Kızıldere Mahallesi’nde sona erecek. Yürüyüş yaklaşık 10 kilometre olarak planlandı ve Belediye Nöbetçi Zabıta önünden sabah 09.00-15.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek.
Öğle yemeği Buharkent Belediyesi tarafından verilecek. Etkinliğe 15 yaş ve üzeri herkes ücretsiz katılabilecek. Ulaşım (gidiş-dönüş) belediye tarafından sağlanacak. Sabah kahvaltısı ile yürüyüş sırasında ihtiyaç duyulacak yiyecek ve içeceklerin katılımcılar tarafından temin edilmesi gerekmektedir.
Başkan Mehmet Erol'un Açıklaması
"Buharkent Belediyesi olarak geleneksel hale getirdiğimiz Doğa Yürüyüşlerimizin 28’incisini, 28 Aralık 2025 Pazar günü hemşehrilerimizle birlikte gerçekleştireceğiz. Kızıldere Mahallemizden başlayacak yürüyüşümüz, Kızıldere’nin doğusunda yer alan Karura Harabeleri (Buhar Bacaları) mevkiine kadar devam edecek ve tekrar Kızıldere Mahallemizde sona erecektir. Yaklaşık 10 kilometre, kolay parkur olarak planlanan yürüyüşümüze 15 yaş ve üzeri tüm hemşehrilerimiz ücretsiz olarak katılabilecektir. Ulaşım (gidiş-dönüş) belediyemiz tarafından sağlanacak, öğle yemeği Karura Harabeleri mevkiinde belediyemiz ikramı olarak verilecektir. Sabah kahvaltısı ile yürüyüş sırasında ihtiyaç duyulacak yiyecek ve içeceklerin katılımcılar tarafından temin edilmesi gerekmektedir. Kalp-damar, solunum, kas-eklem rahatsızlığı bulunan hemşehrilerimizin ve epilepsi hastalarının doktora danışmadan katılmamaları önemle tavsiye edilir. Doğanın içinde, sağlıklı ve keyifli bir günde buluşmak dileğiyle, tüm hemşehrilerimizi doğa yürüyüşümüze davet ediyoruz" dedi.
BUHARKENT BELEDİYESİ TARAFINDAN ORGANİZE EDİLEN BUHARKENT 28. GELENEKSEL DOĞA YÜRÜYÜŞÜ 28 ARALIK PAZAR GÜNÜ GERÇEKLEŞTİRİLECEK.