BTM heyeti Londra'da küresel girişimcilik ekosistemiyle buluştu

BTM heyeti 8-12 Haziran tarihlerinde London Tech Week ve Londra paydaşlarıyla görüşerek uluslararası iş birliği, yatırım ve hızlandırma fırsatlarını değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 17.06.2026 09:45
Güncelleme Tarihi: 17.06.2026 09:48

BTM heyeti Londra'da küresel girişimcilik ekosistemiyle buluştu

BTM heyeti Londra programını tamamladı

Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla 8-12 Haziran tarihlerinde Londra'da gerçekleştirdiği program kapsamında girişimcilik, yatırım ve inovasyon ekosisteminin önde gelen aktörleriyle bir araya geldi. Programın ilk ve en önemli durağı London Tech Week oldu; heyet etkinlik süresince yatırımcılar, hızlandırma merkezleri, üniversiteler ve teknoloji girişimcileriyle görüşmeler gerçekleştirdi.

Program kapsamı ve temas edilen paydaşlar

BTM heyeti London Tech Week’in ardından Londra merkezli ekosistemin önemli paydaşlarıyla bir dizi ikili görüşme yaptı. Görüşmelerde Founders Factory, Level39, TTB Partners, Plexal, MassChallenge UK, Grow London Global ve University of East London gibi kuruluşlarla iş birliği ve ortak program fırsatları ele alındı. Heyet ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Londra Büyükelçiliği Konutu'nda düzenlenen resepsiyona katılarak diplomasi ve iş dünyası temsilcileriyle temas kurdu.

Görüşmelerin odak noktaları

Temaslarda öncelikli gündem maddeleri arasında girişimlerin uluslararası pazarlara erişimini kolaylaştıracak mekanizmalar, Londra merkezli hızlandırma programlarına erişim, yatırımcı ağlarıyla bağlantı imkanları, startup-kurumsal iş birliği modelleri ve İngiltere pazarına açılım süreçleri yer aldı. Heyet, BTM girişimlerinin uluslararası hızlandırma programlarına dahil edilmesi, karşılıklı startup yönlendirme mekanizmaları ve Londra merkezli yeni iş birlikleri geliştirilmesi konularında somut adımlar üzerine değerlendirmeler yaptı.

Yönetim kurulu değerlendirmeleri

İbrahim Doğan Salman (BTM Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı) programı değerlendirirken şu ifadeleri kullandı: "Girişimcilik ekosistemi artık yerel sınırlarla tanımlanmıyor. Girişimlerin büyümesi, yatırım alması ve uluslararası pazarlara açılması için küresel ağlara erişim büyük önem taşıyor. Londra’da gerçekleştirdiğimiz temaslar, BTM’nin uluslararasılaşma stratejisine önemli katkılar sağladı. Dünyanın önde gelen yatırımcıları, hızlandırma programları ve inovasyon merkezleriyle gerçekleştirdiğimiz görüşmeler sayesinde yeni iş birliği imkanlarını değerlendirme fırsatı bulduk. Hedefimiz, BTM’yi küresel girişimcilik ağlarının güçlü ve etkin bir parçası haline getirerek girişimcilerimize uluslararası ölçekte daha fazla fırsat sunmak."

Önder Kul (BTM Genel Müdürü) ise programın girişimciler açısından somut kazanımlar sağladığını belirterek, "BTM olarak girişimcilerimizin yalnızca Türkiye pazarında değil, küresel ölçekte de rekabet edebilen ve değer üreten şirketlere dönüşmelerini hedefliyoruz. Londra’da gerçekleştirdiğimiz görüşmeler, girişimcilerimizin yatırımcılarla buluşması, uluslararası hızlandırma programlarına erişimi ve yeni pazarlara açılması açısından önemli fırsatlar ortaya koydu. Kurduğumuz temasların önümüzdeki dönemde somut iş birliklerine dönüşmesini ve girişimcilerimize yeni imkanlar sunmasını bekliyoruz. BTM olarak girişimcilerimizin dünyaya açılan kapılarını çoğaltmaya ve onları küresel ekosistemin aktif oyuncuları haline getirmeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Gelecek adımlar

BTM, uluslararası ekosistemlerle kurduğu güçlü bağlantılar sayesinde girişimcilerin küresel pazarlara erişimini desteklemeye devam etmeyi planlıyor. Önümüzdeki dönemde yurt dışı iş birlikleri, yatırımcı ilişkileri ve uluslararası program geliştirme çalışmalarına odaklanılacak; BTM, girişimcilerinin küresel ölçekte büyümesine katkı sağlayacak yeni mekanizmalar oluşturarak Türkiye ile dünya girişimcilik ekosistemleri arasında köprü görevi üstlenmeyi sürdürecek.

BTM HEYETİ, LONDRA’DA GİRİŞİMCİLİK, YATIRIM VE İNOVASYON EKOSİSTEMİNİN ÖNDE GELEN TEMSİLCİLERİYLE...

BTM HEYETİ, LONDRA’DA GİRİŞİMCİLİK, YATIRIM VE İNOVASYON EKOSİSTEMİNİN ÖNDE GELEN TEMSİLCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ.

BTM HEYETİ, LONDRA’DA GİRİŞİMCİLİK, YATIRIM VE İNOVASYON EKOSİSTEMİNİN ÖNDE GELEN TEMSİLCİLERİYLE...

Yazar
EDİTÖR

Esra Şimşek

Ben Esra Şimşek, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Finans kategorisinde makro ekonomi ve bankacılık sektörünü analiz ediyorum. Hasan'ın aksine ben daha ciddi, kurumsal ve tamamen verilere dayalı bir yazı stiline sahibim. Piyasa analizleri benim işim.