Bozyazı'da gaziler onurla anıldı

Bozyazı'da 19 Eylül Gaziler Günü Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu ile anıldı; saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu, Ali Şen günün önemini vurguladı.

Yayın Tarihi: 19.09.2026 10:46
Güncelleme Tarihi: 19.09.2026 10:46

Bozyazı'da gaziler onurla anıldı

Bozyazı'da gaziler onurla anıldı

Mersin'in Bozyazı ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü, düzenlenen resmi törenle kutlandı. Tören, Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başladı ve ilçe protokolü, gaziler, öğrenciler ile çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

Törenin akışı:

Program kapsamında ilk olarak katılımcılar saygı duruşunda bulundu, ardından İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bozyazı Temsilcisi ve Kıbrıs Gazisi Ali Şen yaptı. Konuşmada gazilerin fedakârlıkları ve vatan savunmasındaki rolleri vurgulandı.

Yetkililerle sohbet ve ziyaret:

Törene katılan Bozyazı Kaymakamı Tuncay Topsakaloğlu, tören öncesi ve sonrası gazilerle yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti, taleplerini dinledi. Tören sonrasında Kaymakam Topsakaloğlu ile beraberindeki heyet, Belediye Başkan Vekili Halil Müftü'yü makamında ziyaret etti.

Program, vatanın bağımsızlığı ve milletin huzuru uğruna mücadele eden gazilerin saygı ve minnetle anılmasıyla son buldu.

MERSİN’İN BOZYAZI İLÇESİNDE 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ, DÜZENLENEN TÖRENLE KUTLANDI.

MERSİN’İN BOZYAZI İLÇESİNDE 19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ, DÜZENLENEN TÖRENLE KUTLANDI.

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.