Bodrum'da sahte rezervasyon iddiası: The Oba Otel'de 35 aile mağdur oldu

Bodrum'da The Oba Otel'de 35 ailenin sahte rezervasyon nedeniyle mağdur edilmesi üzerine otel güvenlik, uyarı ve yasal süreç başlattı.

Yayın Tarihi: 03.12.2025 10:53
Güncelleme Tarihi: 03.12.2025 10:53

Bodrum'da sahte rezervasyon iddiası: The Oba Otel'de 35 aile mağdur oldu

Bodrum'da sahte rezervasyon alarmı: The Oba Otel müdahale etti

Bodrum'da son dönemde artan sahte rezervasyon vakaları otel işletmelerini harekete geçirdi. Erken rezervasyon kampanyalarının yoğun ilgi görmesiyle birlikte dolandırıcılık iddiaları da arttı; bu kapsamda The Oba Otel yönetimi hem bilgilendirici afişler hazırladı hem de güvenlik önlemlerini güçlendirdi.

Otel yetkilileri, geçen yaz sezonunda 35 ailenin tesis önüne gelerek rezervasyonlarının bulunmadığını gördüklerinde büyük şok yaşadığını, otelin mağdur aileleri geri çevirmemek için konaklatmak zorunda kaldığını belirtti. Olayın ardından yönetim, emniyet ve savcılığa suç duyurusunda bulundu ve sezona gelen tüm misafirleri tek tek bilgilendirerek sahte rezervasyonlara karşı uyardı.

Otel yönetiminin uyarıları ve önerileri

Otel Genel Müdürü Özgür Adıgüzel konuyla ilgili şunları söyledi:

"Yaz sezonu boyunca tam 35 aile, sahte rezervasyon tuzaklarına düşerek kandırıldı. Bu durumu hem savcılığa hem de emniyete ilettik. Otelimize gelen her misafiri tek tek uyardık. Şimdi yüzde 50’ye varan erken rezervasyon kampanyamız yoğun ilgi görüyor. Ancak aynı ilgi dolandırıcıları da harekete geçirmiş durumda. Misafirlerimizden rica ediyoruz. Rezervasyon yaptıkları sitelerin tescilli ve onaylı olmasına özen göstersinler. Sosyal medya üzerinden rezervasyon alan dolandırıcılara itibar etmesinler. Şüpheli bir durumda mutlaka otelimizle veya tur şirketiyle irtibata geçip ödeme yapmadan önce teyit alsınlar. Geçtiğimiz yıl 35 aile mağdur oldu. Biz yardımcı olmaya çalıştık ama tatilleri hüzünlü geçti. Lütfen bilindik ve Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı sitelerden rezervasyon yaptırsınlar, bu çok daha güvenilir olur"

Öne çıkan öneriler: Rezervasyon yapılan internet sitelerinin tescilli ve onaylı olmasına dikkat edilmesi, sosyal medya kaynaklı teklifler konusunda temkinli olunması ve ödeme yapmadan önce otel veya tur şirketi ile doğrudan teyit sağlanması. The Oba Otel, yaşanan mağduriyetin ardından hem misafir bilgilendirmesini artırdı hem de sahte rezervasyonlara karşı güvenlik ve hukuki adımları sürdürdüğünü belirtiyor.

BODRUM'DA SON DÖNEMDE ARTAN SAHTE REZERVASYON VAKALARI, OTEL İŞLETMELERİNİ HAREKETE GEÇİRDİ. ERKEN...

BODRUM'DA SON DÖNEMDE ARTAN SAHTE REZERVASYON VAKALARI, OTEL İŞLETMELERİNİ HAREKETE GEÇİRDİ. ERKEN REZERVASYON ADI ALTINDA TATİL HAYALİ KURAN VATANDAŞLARIN DOLANDIRILMASI ÜZERİNE THE OBA OTEL YÖNETİMİ HEM UYARI AFİŞLERİ HAZIRLADI, HEM DE GÜVENLİK ÖNLEMLERİNİ ARTIRDI.

THE OBA OTEL GENEL MÜDÜRÜ ÖZGÜR ADIGÜZEL

Yazar
EDİTÖR

Esra Şimşek

Ben Esra Şimşek, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Finans kategorisinde makro ekonomi ve bankacılık sektörünü analiz ediyorum. Hasan'ın aksine ben daha ciddi, kurumsal ve tamamen verilere dayalı bir yazı stiline sahibim. Piyasa analizleri benim işim.