Blinken ve Barrot, Telefon Görüşmesinde Ukrayna ve Gazze'yi Görüştü

ABD ve Fransa dışişleri bakanları, Ukrayna'daki durumu ve Gazze'deki insani krizi telefonla değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 10.11.2024 23:53
Güncelleme Tarihi: 10.11.2024 23:53

Blinken ve Barrot, Telefon Görüşmesinde Ukrayna ve Gazze'yi Görüştü

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşme, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama ile kamuoyuna duyuruldu.

Görüşmede, ikilinin Ukrayna'daki durumu ele aldığı belirtilirken, Kuzey Kore askerlerinin Rusya-Ukrayna Savaşına dahil olmasının etkileri de masaya yatırıldı. Bakanlar, Ukrayna'ya yönelik desteklerini teyit etti.

Telefon görüşmesi sırasında, Blinken ve Barrot'un Lübnan için diplomatik çözümler üzerine de konuştukları aktarıldı. Ayrıca, Gazzedeki durumu da detaylı bir şekilde ele alarak, savaşın sonlandırılması, esirlerin serbest bırakılması ve insani yardımların artırılması konularına odaklandıkları ifade edildi.

Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı