Bitlis'te Su Sporları Merkezi'nin Temeli Atıldı
Bitlis'in Ahlat ilçesinde, Su Sporları Merkezi temel atma töreni gerçekleştirilerek, bölgedeki spor altyapısına önemli bir katkı sağlandı. Van Gölü'ne kıyısı bulunan ilçede, belediye tarafından inşa edilecek merkezin açılışında konuşan Vali Ahmet Karakaya, yeni tesisin sporculara büyük fayda sağlayacağını belirtti.
Validen Önemli Mesajlar
Karakaya, Van Gölü'nün 430 kilometrelik kıyı şeridinin 240 kilometresinin Bitlis sınırlarında yer aldığını ifade ederek, "Şehirlere ve insanlara hizmet etmek gerekiyor. Bu çerçevede değerli Belediye Başkanımız, projeyle geldiğinde ciddi heyecan duyduk. Projenin hayata geçmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığımızla birlikte kapsamlı çalışmalar yürütüldü," dedi.
Vali, gençlerin sadece akademik başarılarıyla yetinmemek gerektiğini vurgulayarak, "Gençlerimizin sporda da başarılı olmasını, öz güvenli yetişmesini çok önemsiyoruz. Bu güzel tesis, Ahlat'ımıza ayrı bir değer katacak," ifadelerini kullandı.
Ahlat Belediye Başkanı'nın Açıklamaları
Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez ise projenin 3 aşamada tamamlanacağını duyurdu. "Büyük aşkla giriştiğimiz projemiz, Ahlat'ı cazibe merkezi haline getirecek. Proje kapsamında kayıkhane, revir, spor salonları, mescit, duş ve giyim kabinleri, kafeterya ve teras inşa edilecek," dedi.
Törene Katılım
Törene, AK Parti İl Başkanı Kadir Köstekçi, Kaymakam Batuhan Bingöl, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Bu projeyle birlikte Bitlis'in su sporları ve denizciliğe olan ilgisi artması bekleniyor.
Bitlis'in Ahlat ilçesinde Su Sporları Merkezi temel atma töreni düzenlendi. Törene, Vali Ahmet Karakaya (sol 5) da katıldı.
Bitlis'in Ahlat ilçesinde Su Sporları Merkezi temel atma töreni düzenlendi. Törene, Vali Ahmet Karakaya (sol 5) da katıldı.