T3 Vakfı 10. yıl buluşmasında gençlerin rolü vurgulandı

T3 Vakfı’nın 10. yıl buluşmasında gençlerin teknoloji ve tam bağımsızlık hedefindeki rolü öne çıkarıldı; Bayraktar ve Kacır konuştu.

Yayın Tarihi: 07.07.2026 16:11
Güncelleme Tarihi: 07.07.2026 16:15

T3 Vakfı 10. yıl buluşmasında gençlerin rolü vurgulandı

T3 Vakfı 10. yıl buluşması

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı), kuruluşunun 10. yılını Beykoz Cam ve Billur Müzesi’nde düzenlenen buluşmayla kutladı. Etkinlik, vakfın kurucularını, gönüllülerini, bursiyerlerini, DENEYAP mezunlarını, TEKNOFEST yarışmacılarını ve girişimcilerini bir araya getirdi.

etkinlik ve katılımcılar

Programa T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Mehmet Fatih Kacır, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, Mütevelli Heyeti Üyesi Haluk Bayraktar, T3 Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elvan Kuzucu Hıdır ile vakıf üyeleri, gönüllüler, bursiyerler, mezunlar, yarışmacılar ve girişimciler katıldı. Açılış öncesinde katılımcılar ile sohbetler gerçekleştirildi ve ziyaretçilere aşure ikram edildi; program müzik dinletisiyle başladı.

gençlerin başarı hikayeleri

Etkinlikte öne çıkan bölüm, "Gençlerin T3 Yolculukları" başlıklı sunum oldu. DENEYAP Teknoloji Atölyeleri, TEKNOFEST, burs programları ve girişim destekleriyle yetişen gençler kendi deneyimlerini paylaştı; bu paylaşımlar vakfın on yılda oluşturduğu insan kaynağının somut örneklerini ortaya koydu. Katılımcılar arasında mühendisler, araştırmacılar, girişimciler ve teknoloji geliştiricileri yer aldı.

vakfın somut verileri

T3 Vakfı’nın faaliyetleri kapsamında şu veriler paylaşıldı: 2016 yılında kurulmuş olan vakıf; TEKNOFEST Teknoloji Yarışmalarına 70’ten fazla etkinlik kapsamında, 100’ü aşkın farklı ülkeden 2 buçuk milyondan fazla takım ve 6 buçuk milyondan fazla yarışmacı başvurusu; ayrıca 12 milyona yakın ziyaretçi TEKNOFEST etkinliklerine katıldı. DENEYAP Girişim ve TEKNOFEST Girişim Programları ile bugüne kadar 14 milyon TL’yi aşkın maddi destek sağlanırken, T3 Girişim Sermayesi Yatırım Fonu kapsamında dört girişime toplamda 1 milyon dolara yakın yatırım yapıldı.

Take Off Girişim Zirvesi’ne 100’ü aşkın ülkeden 1.435 girişim ve 810 yatırımcı katılırken, girişimlere toplam 2 buçuk milyon dolar yatırım ve ödül desteği sağlandı. DENEYAP Teknoloji Atölyeleriyle Türkiye’nin 81 ilinde toplamda 132, 5 farklı ülkede ise toplamda 5 atölye açıldı ve 40 binden fazla öğrenciye eğitim verildi. Özdemir Bayraktar Millî Teknoloji Burs Programı ile 23 bini aşkın öğrenci desteklenirken, 72 bini aşkın gönüllü vakfın ekosisteminde yer aldı.

Bilim Türkiye kapsamında yurt içinde 10 ilde 24 bilim merkezi, yurt dışında 4 farklı ülkede 6 bilim merkezi kuruldu ve Bilim Türkiye kapsamında 5 buçuk milyonu aşkın öğrenci bilimle buluştu. Teknolojinin Milli Takımları Destek Programı kapsamında ise bugüne kadar 100’e yakın takım desteklenerek ulusal ve uluslararası yarışmalarda önemli dereceler elde edildi. Ayrıca DENEYAP Kart, T3 Akademi, T3 AI ve KÜRE Dijital Ansiklopedi gibi projeler ile eğitim ve bilgiye erişim amaçlandı.

konuşmalar

Mehmet Fatih Kacır konuşmasında, "On yıl boyuna muazzam işlere imza attı. Türkiye’mizi çok daha güçlü yarınlara taşıyabilmek adına gençlerimiz yetişiyor" ifadelerini kullandı ve vakfın gençleri sadece iyi bilim insanları ve mühendisler yetiştirmekle kalmayıp, Türkiye’yi daha güçlü yarınlara taşımaya hazırladığını vurguladı.

Selçuk Bayraktar ise gençlere seslenerek, "Yıkıldığı yerden dünyayı bütün müesseseleriyle yeniden inşa etmek gerekiyor. Bizler için tek var oluş yolu o olacak. Ve bunu sizler medeniyetimizin güneş yüzlü çocukları eserleriyle dost doğru ahlaklarıyla ve iyi niyetleriyle yapacaklar" dedi ve gençlerle yürümekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

T3 Vakfı, on yıl boyunca teknoloji odaklı eğitim, burs, girişim ve yarışma destekleriyle Türkiye’nin teknoloji ekosisteminin büyümesine katkı sunduğunu; gelecekte de aynı hedefle yoluna devam edeceğini bildirdi.

TÜRKİYE TEKNOLOJİ TAKIMI VAKFI 10’UNCU YILINI KUTLADI

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.