Bitlis-Tatvan karayolunda tır şarampole devrildi; sürücü yaralanmadı

Bitlis-Tatvan karayolunda sabah saatlerinde yoğun kar nedeniyle 31 V 9316 plakalı tır şarampole devrildi; sürücü Sait Erten yara almadan kurtuldu.

Yayın Tarihi: 19.01.2026 14:27
Güncelleme Tarihi: 19.01.2026 14:35

Bitlis-Tatvan karayolunda tır şarampole devrildi; sürücü yaralanmadı

Bitlis-Tatvan karayolunda tır şarampole devrildi; sürücü yaralanmadı

Kaza ve müdahale

Bitlis’te etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi, sabah saatlerinde Bitlis-Tatvan karayolunda trafik güvenliğini olumsuz etkiledi ve bir kazaya neden oldu.

Edinilen bilgilere göre, kar ve tipi nedeniyle kayganlaşan yolda direksiyon hâkimiyetini kaybeden Sait Erten yönetimindeki 31 V 9316 plakalı tır, kontrolden çıkarak yol kenarındaki şarampole devrildi.

Kazada sürücü yara almadan kurtuldu. Olay yerine sevk edilen ekipler, tırın bulunduğu yerden çıkarılması için çalışma başlattı.

Kaza nedeniyle yolda kısa süreli aksama yaşandı. Yetkililer sürücüleri olumsuz hava şartlarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı ve bölgede etkisini sürdüren kar yağışı ile buzlanma nedeniyle özellikle ağır tonajlı araç sürücülerinin zincir ve kış lastiği olmadan yola çıkmamaları gerektiğini hatırlattı.

BİTLİS’TE ETKİLİ OLAN YOĞUN KAR YAĞIŞI VE TİPİ, TRAFİK KAZALARINI DA BERABERİNDE...

BİTLİS’TE ETKİLİ OLAN YOĞUN KAR YAĞIŞI VE TİPİ, TRAFİK KAZALARINI DA BERABERİNDE GETİRİYOR.

BİTLİS’TE ETKİLİ OLAN YOĞUN KAR YAĞIŞI VE TİPİ, TRAFİK KAZALARINI DA BERABERİNDE...

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.