Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Bitlis Deresi'nde ışıklandırma çalışmaları başladı!

Bitlis Deresi’nde başlatılan ışıklandırma çalışmalarının bir kısmını tamamladı.

Yayın Tarihi: 09.01.2024 13:09
Güncelleme Tarihi: 09.01.2024 13:09

Bitlis Deresi'nde ışıklandırma çalışmaları başladı!

Bitlis’in tarihi dokusunun korunarak ortaya çıkarılması amacıyla başlatılan dönüşüm projesinde Bitlis Deresi ıslah edildi. Şehirde başlatılan “Dere Üstü Kentsel Dönüşüm Projesi” kapsamında Bitlis Deresi’nde ışıklandırma çalışmaları da başlatıldı. 

Bitlis Deresi’nin üzerinde inşa edilen çeşitli yapıların yıkılması nedeniyle 9 köprü, sur duvarı, kale kapısı, Paşa Hamamı, Hazo Hanı, Hacı Behiye Cami gün yüzüne çıkmış oldu. Gün yüzüne çıkan bu çeşitli tarihi yapıların yanı sıra 1400 metre uzunluğundaki Bitlis Deresi de ıslah edildi. Böylelikle çok daha güzel bir görünüme kavuşan Bitlis Deresi’nde ışıklandırma çalışmaları yapıldı. Çalışmaların 250 metrelik kısmı tamamlanırken, dere şimdiden ışıl ışıl görünmeye başladı. Derenin kalan kısımlarındaki ışıklandırma çalışmalarının ise inşaat sezonu başladığında tamamlanacağı bildirildi. 

Konuya yönelik çeşitli açıklamalar yapan Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay, Bitlis’te “Dere Üstü Kentsel Dönüşüm Projesi”nde artık sona gelindiğini aktardı. Ortaya çıkan eserlerin ve Bitlis Kalesi’ndeki restorasyonun devam ettiğini aktaran Tanğlay, deneme aşamalarının geçtiğini ve Bitlis’in hak ettiği yere geleceğini kaydetti. Yurt ici ve yurt dışından misafirleri ağırlamak istediklerini söyleyen Belediye Başkanı, şehrin 7 bin yıllık tarihi dünyaya göstermek istediklerini söyleyerek sözlerini bitirdi.