Bilecik muhtarları mahallelerde kadına yönelik şiddetle mücadeleye hazırlanıyor

Bilecik'te muhtarlara, Bilecik Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi'nin koordinasyonunda kadına yönelik şiddet ve mahalle farkındalığı eğitimi verildi.

Yayın Tarihi: 29.10.2026 09:47
Güncelleme Tarihi: 29.10.2026 09:47

Bilecik muhtarları mahallelerde kadına yönelik şiddetle mücadeleye hazırlanıyor

Eğitimin hedefleri ve katılımcılar:

Bilecik Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı Bilecik Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi Müdürlüğü tarafından kent merkezi mahalle ve merkez köy muhtarlarının katılımıyla eğitim gerçekleştirildi. Eğitimde amaç, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve mahalle düzeyinde farkındalığın artırılması olarak belirlendi.

İçerik ve saha çalışmaları:

Eğitim programında, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve mücadele çalışmalarında mahalle düzeyinde yapılabilecek somut adımlar ele alındı. Toplum temelli farkındalık çalışmalarını yaygınlaştırmak amacıyla planlanan 'Mahalle Buluşmaları' faaliyetlerinin uygulanma biçimleri ve yerel izleme yöntemleri üzerinde planlama yapıldı.

Yetkili açıklamaları:

Nejat İlhan, kadına yönelik şiddetle mücadelenin toplumun tüm kesimlerinin katılımıyla yürütülmesi gerektiğini belirterek, "Kadına yönelik şiddetin önlenmesinde toplumun her kesimine önemli görevler düşüyor. Muhtarlarımız da mahallelerde vatandaşlara en yakın kamu temsilcileri olarak bu mücadelede önemli bir görev üstleniyor. Farkındalığın artırılması ve şiddetin önlenmesine yönelik çalışmalarımızı mahallelerimizde de güçlendirmeye devam edeceğiz" dedi.

BİLECİK'TE MUHTARLARA KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE EĞİTİMİ

BİLECİK'TE MUHTARLARA KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE EĞİTİMİ

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.