Bilecik İtfaiye Müdürlüğü'nden baca temizliği uyarısı

Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürü Fatih Zeyhan, bacaların temizliğinin karbonmonoksit zehirlenmesi ve baca yangınlarına karşı hayati önemde olduğunu bildirdi.

Yayın Tarihi: 13.01.2026 16:27
Güncelleme Tarihi: 13.01.2026 16:27

Bilecik İtfaiye Müdürlüğü'nden baca temizliği uyarısı

Bilecik İtfaiye Müdürlüğü'nden baca temizliği uyarısı

Karbonmonoksit ve yangın riskine karşı önlem çağrısı

Bilecik Belediyesi İtfaiye Müdürü Fatih Zeyhan, ev ve iş yerlerindeki bacaların düzenli temizliğinin can ve mal güvenliği açısından zorunlu olduğunu vurguladı.

Zeyhan, havaların soğumasıyla birlikte soba ve doğal gaz kullanımının arttığını belirterek, özellikle sobalı konutlarda dikkat edilmesi gereken noktaları paylaştı.

‘’Kış mevsiminde bacalarda oluşan kurumların temizlenmesi, baca yangınlarına ve zehirlenmelere karşı gerekli önlemlerin alınması son derece önemlidir. Havaların soğuması ile birlikte vatandaşlarımızın soba veya doğal gaz kullanımı arttığı için özellikle sobalı evlerde dikkat edilecek hususlar bulunmaktadır. Bu anlamda vatandaşların, gece uyumadan önce sobaya odun veya kömür gibi yakacak atmaları son derece tehlikelidir. Tıkalı bacalarda duman çıkışının sağlanamaması nedeniyle karbonmonoksit zehirlenmeleri yaşandığı için bacaların mutlaka temizliğinin yapılması can ve mal emniyeti bakımından çok önemlidir. Temizlenmeyen soba bacalarının zaman içinde tıkanmalara sebep olduğu, tahliye edilemeyen karbonmonoksit gazlarının ölümlere, kurum tutuşmasının ise yangınlara neden olduğu birçok kez tespit edilmiştir. Kendinizin ve binanızın güvenliği için alınabilecek basit önlemlerle büyük felaketlerin önüne geçebilirsiniz’’ dedi.

İtfaiye, baca temizliğinin düzenli olarak yaptırılmasını ve soba kullanımı sırasında gece öncesi yakacak eklemekten kaçınılmasını öneriyor.

BİLECİK BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRÜ FATİH ZEYHAN

BİLECİK BELEDİYESİ İTFAİYE MÜDÜRÜ FATİH ZEYHAN

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.