Bist 100
10.895,25 1%
DOLAR
32,24 0,16%
EURO
35,06 0,07%
ALTIN
2.496,62 0,24%

Beklenen oldu: Haziran'da promosyona büyük zam! 33.250 TL'ye yükselecek

Emekli en çok promosyon ödemesi yapan banka ile 3 seneliğine taahhüt imzası atıp zamlı emekli promosyonundan faydalanırken, çalışanların da refahını yükselten promosyon ödemeleri ile alakalı varılan mutabakatlar gün gün açıklanmaya devam ediyor.

Yayın Tarihi: 01.05.2024 09:29
Güncelleme Tarihi: 01.05.2024 09:29

Beklenen oldu: Haziran'da promosyona büyük zam! 33.250 TL'ye yükselecek

Mart ayından bu yana özellikle dikkatleri üzerine toplayan promosyon açıklamaları ile alakalı gelişmeler devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları ile kamu bankalarının emekliye verdiği promosyonlarda zamma özel bankalarda ek kampanyaları dahil olmuş bu kapsamda toplamda 20 bin liraya varan emekli promosyonu ödemeleri devreye girmişti. Emekli en çok promosyon ödemesi yapan banka ile 3 seneliğine taahhüt imzası atıp zamlı emekli promosyonundan faydalanırken, çalışanların da refahını yükselten promosyon ödemeleri ile alakalı varılan mutabakatlar gün gün açıklanmaya devam ediyor. 

Emekli promosyon ödemesini kendi tercihi doğrultusunda alırken, çalışanlarda düzenlenen ihale sonucunda kazanan bankadan alabiliyor. Yetkililer ile bankalar arasında düzenlenen ihalede en fazla ödeme taahhüdü veren banka kazanan banka olarak ödül mahiyetinde çalışana  promosyon dağıtıyor. Genel olarak ilk maaşlardan önce ödenen bu promosyonlar çalışanlarda emekliye istinaden fazla sağlanıyor. 

tll

BELEDİYE PROMOSYON İHALELERİ

Özellikle de belediye ve MEM promosyonları dikkatleri üzerine toplamaya devam ediyor. Geçtiğimiz sene MEM promsoyonları piyasaya göre düşük olan tutarları ile dikkat çekerken, yeni yıl itibari ile rekor sayıalabilecek ödemeler kamuoyuna sunuluyor. Belediye çalışnaları da maaş alacağı bankasının belirlenmesi adına düzenlenen ihalede kazanan bankadan promosyon alıyor. Düzenlenen toplantıda varılan mutabakat ile alakalı gün gün kamupyuna bilgi verilirekn, son açıklama Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı.

tll

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ PROMOSYONU

Büyükşehir Belediyesi işçilerine varılan mutabakat sonrasında 33.250 TL promsoyon verileceği belirtildi. Bahsi geçen promosyon ödemesinin Haziran ayının ilk haftasında hak sahibi çalışanın hesabına aktarılacağı açıklaması yapıldı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından yapılan açıklamada 'Çalışanlarımıza hayırlı olsun'' denildi.