Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Bedelli askerlik fiyatı yüzde 49 zamlandı! Ocak-Temmuz aralığında bu rakam ödenecek

Memur maaş katsayısınca belirlenen ve uzmanlar tarafından gün gün hesaplamasının yapıldığı, bedelli askerlik ücreti belirlendi.

Yayın Tarihi: 11.01.2024 13:50
Güncelleme Tarihi: 11.01.2024 13:50

Bedelli askerlik fiyatı yüzde 49 zamlandı! Ocak-Temmuz aralığında bu rakam ödenecek

8 Ocak'ta başvuruya açılan bedelli askerlik ücretleri belirlendi. Yeni yılda maaş zamları açıklaması ve beklentileri devam ederken, Orta Vadeli Program kapsamındaki ürün ve hizmet zam çalışmaları ve açıklamaları da devam ediyor. "Mali ve Sosyal Haklar" genelgesi Hazine ve Malşye Bakanlığı tarafından yayımlanırken,genelgeye kimi hizmet üzretleri de şekillenmiş oluyor. Bu hizmetlerden biri de besdelli askerlik olarak bilinirken, senede 2 kere güncellenen bedelli askerlik ücreti Ocak 2024 belirlendi. 

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ

Milli Savunma Bakanlığı tarafından düzenlenen basın bilgilendirme toplantısı gerçekleşti. Toplantıda en merak edilen konu ise bedelli askerlik ücretleri olarak sonucu beklenmekteydi. Uzmanlar tarafından gün gün hesaplamasının yapıldığı gibi, Bedelli askerlik ücreti belirlendi. Ocak 2024 bedelli askerlik ücreti 182.609,04 TL oldu.

bedelli

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU

Öte yandan bedelli askerlik için başvuruların da 8 Ocak itibari ile başladığı belirlendi. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından yapılan açıklama sonrasında bedelli askerlik 2024 detayları netleşti. Merakla beklenen konu ile alakalı açıklama yapan Aktürk,  "Hazine ve Maliye Bakanlığınca, Mali ve Sosyal Haklar genelgesi yayımlanmış ve buna göre bedelli askerlik tutarı 182 bin 609 lira 4 kuruş olmuştur. 8 Ocak 2024'ten itibaren bedelli askerlik müracaat işlemleri başlamıştır." dedi.

BEDELLİ ASKERLİK ARTIŞ ORANI

Ülkemizde asgari ücret ve memur maaş katsayısının belirlenmesi çok fazla kalemde ödemeleri şekillendiriyor. Asgari ücret ile GSS primleri, sosyal yardımlar, işsizlik maaşı gibi ödenekler şekillenirken, bedelli askerlik zammı da uzun süredir memur maaş katsayısına göre şekilleniyor. 

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Bedelli askerlik ücretinin belirlenmesi sonrasında, bedelli askerlik başvurusu nasıl yapılır sorusunun da yanıtı araştırılıyor. Bedelli askerlik başvurusu için e-devlet hesabına giriş yapı ilgili sayfaya yönlenmek yeterli oluyor. E-devlet platformu üzerinden Milli Savunma Bakanlığı resmi sayfasından başvurular tamamlanabiliyor. MSB sayfasından Askerliğim bölümünde yoklama başvurusu yapılabilmektedir.