Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Baykar'ın Bayraktar AKINCI TİHA'sı deniz üstündeki hedefleri başarıyla vurdu

Baykar'ın geliştirdiği Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), deniz üstünde seyreden hedeflere yönelik gerçekleştirilen atış testlerini başarıyla tamamladı.

Yayın Tarihi: 08.05.2024 00:43
Güncelleme Tarihi: 08.05.2024 00:43

Baykar'ın Bayraktar AKINCI TİHA'sı deniz üstündeki hedefleri başarıyla vurdu

Baykar'ın Milli ve özgün geliştirdiği Bayraktar AKINCI Taarruzi İnsansız Hava Aracı (TİHA), deniz üstünde seyreden hedeflere yönelik gerçekleştirilen atış testlerini başarıyla tamamladı. Bu önemli başarı, Türk savunma sanayiinin gücünü bir kez daha ortaya koydu.

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı liderliğinde yürütülen AKINCI Projesi kapsamında gerçekleştirilen testlerde, Bayraktar AKINCI TİHA'nın yerli mühimmat ve alt bileşenlerle entegrasyonu başarıyla devam ediyor. Bu kapsamda, AKINCI, deniz hedeflerini milli elektro-optik sistem ve yerli mini akıllı mühimmatlar kullanarak başarıyla imha etti.

Testlerde elde edilen başarılar dikkat çekiciydi. Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki AKINCI Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nden havalanan Bayraktar AKINCI, 30 bin feet irtifadan deniz üstündeki hareketli ve sabit hedeflere tam isabetle vurdu. Test sürecinde, AKINCI'nın güçlü performansı ve kabiliyetleri bir kez daha kanıtlandı.

24 Şubat'ta gerçekleştirilen test faaliyetinde, Bayraktar AKINCI C modeli 1 saatten fazla havada kaldı ve aerodinamik parametreler başarıyla test edildi. AKINCI'nın 2x850 HP güce sahip olması, sınıfının en etkili ve kabiliyetli muharip platformlarından biri olmasını sağlıyor.