Bayburt-Gümüşhane Havalimanı'nda üstyapı çalışmaları sürüyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'dan son durum
Türkiye’nin 5. bölgesel havalimanı olacak Bayburt-Gümüşhane Havalimanı’nda yürütülen çalışmalar devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, üstyapı çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.
"3 bin metre uzunluğundaki pistimizi, 300 metre uzunluğundaki apronumuzu ve 265 metrelik taksi yolumuzu tamamladık. 17 bin metrekarelik terminal binamız ve diğer üstyapı imalatlarımız hızla yükseliyor."
Bakan Uraloğlu, tamamlandığında havalimanının yılda 2 milyon yolcuya hizmet vereceğini ve bölgenin ulaşımına yeni bir boyut kazandıracağını belirtti.
Bayburt-Gümüşhane Havalimanı'nın, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu bölgelerini birbirine bağlayan stratejik bir ulaşım noktası olarak bölge ekonomisi ve turizmine katkı sağlaması hedefleniyor.
BAYBURT-GÜMÜŞHANE HAVALİMANI’NDA ÜSTYAPI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR