Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ilk biyolojik aort kapak replasmanı yapıldı
Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi ekibi, kentte ilk kez gerçekleştirilen biyolojik aort kapak replasmanı ameliyatını başarıyla tamamladı. Operasyon 71 yaşındaki Besna Gökhan üzerinde yapıldı ve hastanın sağlık durumunda belirgin iyileşme gözlendi.
Ameliyat ayrıntıları ve takip
Operasyon yaklaşık 4-5 saat sürdü. Ameliyatın ardından hasta 4 gün yoğun bakımda izlendi, daha sonra servise alındı. Hastanın şu anki sağlık durumunun iyi olduğu ve kısa süre içinde taburcu edileceği belirtildi.
Uygulamanın önemi
Biyolojik aort kapağın tercih edilmesi, özellikle ileri yaş grubundaki hastalar için önemli avantajlar sağlıyor. Bu yöntem sayesinde hastanın ömür boyu yoğun kan sulandırıcı ilaç kullanma zorunluluğu ortadan kalktı, bu da yaşam kalitesine olumlu katkı sağlıyor.
Operasyonu gerçekleştiren ekip ve hasta yakınlarının değerlendirmesi
Operasyonu gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Ahmet İbrahim Balkaya, "Hastamızın yaşı nedeniyle biyolojik kapak takma kararı aldık. Ameliyatımız yaklaşık 4-5 saat sürdü. Yoğun bakım sürecinde hastamızı 4 gün takip ettik. Herhangi bir sorun yaşanmadı. Şu an tüm değerleri gayet iyi. Hastamızda nefes darlığı ve göğüs ağrısı şikayeti kalmadı. Her şey yolunda giderse yarın taburcu edeceğiz" dedi.
Hasta yakını Şükrü Gökhan ise doktorlara teşekkür ederek, "Annem ameliyattan önce nefes darlığı çekiyordu, hareket edemiyordu ve çok halsizdi. Doktorlarımız başarılı bir ameliyat gerçekleştirdi. Şu an durumu çok iyi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
BATMAN EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ’NDE KALP VE DAMAR CERRAHİSİ ALANINDA KENTTE İLK KEZ BİYOLOJİK AORT KAPAK REPLASMANI AMELİYATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ. BAŞARILI OPERASYONLA 71 YAŞINDAKİ HASTA SAĞLIĞINA KAVUŞTU.