Başkan Çolakbayrakdar: "Akademiler artık sadece eğitim değil, sosyal hayatın merkezi oldu"

Kocasinan Akademileri yıl sonu sergisiyle kursiyer eserlerini sergiledi; akademilerin sosyal merkez işlevi, yeni tesis ve Zümrüt Mahallesi'ne yeni akademi planı vurgulandı.

Yayın Tarihi: 03.06.2026 11:53
Güncelleme Tarihi: 03.06.2026 11:57

Başkan Çolakbayrakdar: "Akademiler artık sadece eğitim değil, sosyal hayatın merkezi oldu"

Başkan Çolakbayrakdar: "Akademiler artık sadece eğitim değil, sosyal hayatın merkezi oldu"

Sergi, katılımcılar ve eserler

Kocasinan Belediyesi ile Kocasinan Halk Eğitimi Merkezi iş birliğinde düzenlenen "Hayat Boyu Öğrenme Haftası Yıl Sonu Sergisi", Kocasinan Akademi Ertuğrulgazi tesisinde yoğun katılımla gerçekleştirildi. Ziyaretçiler kursiyerlerin yıl boyunca hazırladığı el emeği ürünleri inceledi; sunulan çalışmalar geniş beğeni topladı.

Protokol katılımı

Açılışa Kocasinan Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, Kocasinan İlçe Millî Eğitim Müdürü Sıddık Kaya, Kocasinan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Rabiye Özlem Ulutabanca, Kocasinan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nihat Altınoluk, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Meral Koşar, AK Parti teşkilat mensupları, meclis üyeleri, muhtarlar, kursiyerler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Başkan Çolakbayrakdar'ın değerlendirmesi

Açılışta söz alan Başkan Ahmet Çolakbayrakdar, kursiyerlerin ortaya koyduğu eserlerin büyük emek ürünü olduğunu belirterek kursiyerlere ve usta öğreticilere teşekkür etti. Akademilerin kuruluş amacının vatandaşların boş zamanlarını verimli değerlendirmeleri, yeteneklerini keşfetmeleri ve mesleki beceriler kazanmaları olduğunu anımsattı; bugün geldiği noktada akademilerin çok daha geniş bir misyona ulaştığını vurguladı.

Çolakbayrakdar, katılımcıların görüşlerine atıfta bulunarak: "Buralar artık bizim için bir sosyalleşme mekânı, bir terapi merkezi hâline geldi. Burada bir araya geliyor, sohbet ediyor, muhabbet ediyor; iyi günümüzde sevincimizi, Allah göstermesin zor günümüzde ise acımızı paylaşıyoruz. Buralar artık hayatımızın vazgeçilmez bir parçası oldu." dedi ve akademilere yönelik mahallerden gelen yoğun talep sonucunda yeni akademi açılış planlarının doğduğunu aktardı.

Hizmet kapsamı ve yeni yatırımlar

Başkan Çolakbayrakdar, akademilerin sadece kurs merkezi olmadığını; bazı tesislerde çocuk kulüpleri, spor tesisleri ve gençlere yönelik Sinan Kütüphanesi gibi birimlerin bulunduğunu belirtti. Bulunulan tesisin Kayseri’nin en büyük tesislerinden biri olduğuna dikkat çekerek, yeni yapılacak tesislerle hizmetlerin daha da genişletileceğini ve vatandaşlara sunulan hizmetlerin artırılacağını ifade etti.

Vatandaştan gelen talep doğrultusunda akademi sayısının artırılacağını belirten Çolakbayrakdar, Zümrüt Mahallesi’ne yeni bir Kocasinan Akademi kazandırılacağının müjdesini verdi. Devlet, belediye ve vatandaş iş birliğinin bu hizmetlerin uygulanmasında önemli rol oynadığını dile getirdi.

Diğer kurum görüşleri

Kocasinan Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Kocasinan Belediyesi tarafından hayata geçirilen akademilerin önemli bir sosyal sorumluluk örneği olduğunu vurguladı. Kaymakam Ermiş, ücretsiz ve kaliteli hizmetlere erişmenin değerine dikkat çekerek özellikle kadınlar, çocuklar ve dezavantajlı grupların bu hizmetlerden yararlanmasının kamu hizmetlerinin toplumun her kesimine ulaşması açısından önemli olduğunu belirtti ve emeği geçenlere teşekkür etti.

Kocasinan Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Nihat Altınoluk ise Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün "Her Zaman, Her Yerde, Herkes İçin Eğitim" vizyonu doğrultusunda yürütülen faaliyetlere verdiği desteklerden dolayı Kocasinan Belediyesi'ne teşekkür etti.

Sergi ziyaret bilgileri

Konuşmaların ardından protokol üyeleri serginin açılışını gerçekleştirdi ve kursiyerlerin eserleri hakkında bilgi aldı. Kocasinan Akademi Ertuğrulgazi, Erciyesevler ve Yakut tesislerinde açılan yıl sonu sergileri, 5 Haziran akşamına kadar 09.00 ile 17.30 saatleri arasında ziyaretçilere açık olacak.

KOCASİNAN BELEDİYESİ İLE KOCASİNAN HALK EĞİTİMİ MERKEZİ İŞ BİRLİĞİNDE AÇILAN KURSLARIN ‘HAYAT BOYU...

KOCASİNAN BELEDİYESİ İLE KOCASİNAN HALK EĞİTİMİ MERKEZİ İŞ BİRLİĞİNDE AÇILAN KURSLARIN ‘HAYAT BOYU ÖĞRENME HAFTASI YIL SONU SERGİSİ’, YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

KOCASİNAN BELEDİYESİ İLE KOCASİNAN HALK EĞİTİMİ MERKEZİ İŞ BİRLİĞİNDE AÇILAN KURSLARIN ‘HAYAT BOYU...

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.