Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Banka maaşa bağlayacak! Her ay 8 emekli maaşı hesaba yatacak

Yatırımın enflasyon karşısında erimemesi adına son zamanların en meşhur yatırımı mevduat hesapları olmaktadır. Parasını mevduat hesabına yatıran birey, ya aylık olarak çekmekte ya da içeride birikmesini sağlamaktadır.

Yayın Tarihi: 08.05.2024 11:52
Güncelleme Tarihi: 08.05.2024 11:52

Banka maaşa bağlayacak! Her ay 8 emekli maaşı hesaba yatacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından her ay düzenlenen toplantı sonucunda politika faizi kararı açıklanmakta. Yapılan açıklama tüm halk tarafından yakından takip edilmekte. Kredi, kredi kartı ve mevduat faizlerini yakından ilgilendiren politika faizleri, TL’ye geçiş ve TL'nin değer kazanması adına öncü adım olarak kabul edilirken, enflasyonla mücadele kapsamında da değerlendirilmektedir.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın son açıklamasına göre, politika faizi değişmeden %50'de sabit bırakıldığı belirtilirken, mevcut faiz oranlarında oynama olup olmayacağı konusu da günceme gelmiş bulunuyor. Bankaların mevduat faiz oranlarını yeniden değerlendirmelerine sebep olan TCMB kararı akabinde, hesaplamalar sil baştan yapılırken, kenardaki yatırımı olan vatandaş bankaların kendi politikaları gereğince ya da TCMB kararınca verdiği faiz kararlarını yakından takip etmektedir. Yatırımın enflasyon karşısında erimemesi adına son zamanların en meşhur yatırımı mevduat hesapları olmaktadır. Parasını mevduat hesabına yatıran birey, ya aylık olarak çekmekte ya da içeride birikmesini sağlamaktadır.

tll

EN YÜKSEK MEVDUAT FAİZİ VEREN BANKA

En yüksek faiz oranını sunan banka FİBABANK olarak açıklanırken, kıyıda 2 milyon TL'si olan birey 32 günlük getiride hangi bankanın ne oran verdiğini yakından takip etmektedir.

• ING Bank, yıllık %55 faiz oranı uygulayarak, 32 günlük dönemde 88.961,75 Türk Lirası net kazanç sağlamaktadır.

• FİBABANK, biraz daha yüksek bir oran olan %56 ile müşterilerine 32 gün için 90.579,23 Türk Lirası net gelir sunmaktadır.

• DENİZ BANK ise, %54’lük bir faiz oranı ile 32 günlük sürede 87.344,26 Türk Lirası net getiri elde etmektedir.

Diğer bankaların sunduğu oranlar bu rakamlardan bir tık altta seyretmekteyken, özel bankacılık kapsamında ya da ilk müşteri olunması durumunda artışlar sağlanabilmekte. Her ay yatırımının hoşgeldin faizi ile değerlendirmek isteyen yatırımcının banka banka dolaşarak faiz oranlarını incelemesi tavsiye edilmektedir.