Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Balık fiyatlarına yüzde 100 zam! O koşullar mezatları vurdu

Özellikle MArmara Bölgesi'nda başlayan soğuk hava dalgası ve kar yağışı, hal fiyatlarını olumsuz olrak etkilerden raflarda yer alan mutfak sofralarının vazgeçilmezi hamsinin kilosu 200 TL'den başlıyor.

Yayın Tarihi: 11.01.2024 15:31
Güncelleme Tarihi: 11.01.2024 15:31

Balık fiyatlarına yüzde 100 zam! O koşullar mezatları vurdu

Balık sezonu başladı başlayalı evlerden eksik olmuyor. Ancak havaların ılıman devam etmesi geçtiğimiz haftaya kadar balık fyatlarını düşürürken, mevcut fiyatların artmaya başlamasının sebebi ise hava koşullarının olumsuzlaşması olarak belirtiliyor. Özellikle MArmara Bölgesi'nda başlayan soğuk hava dalgası ve kar yağışı, hal fiyatlarını olumsuz olrak etkilerden raflarda yer alan mutfak sofralarının vazgeçilmezi hamsinin kilosu 200 TL'den başlıyor. 

TEZGAHLARDA BALIK BOLLUĞU BİTTİ

Kasım ve Aralık ayında hava koşullarının ılıman olarak devam etmesi tezgahlardaki balık fiyatlarını doğrudan etkilemişti. Arzın fazla olması sebebiyle balık fiyatları 100 TL'ye kadar düşerken, hafta başı itibari ile yükselen eğilim sergilemeye başladı. Özellikle Marmara Bölgesi'nde hafta başından itibaren soğuk hava etkisini göstermeye başlarken fırtınadan mütevellit balıkçılar denize açılma konusunda zorlandı. 

BALİK

Bu sebeple arzın azalması fiyatların yükselmesine mahal verdi. Geçtiğimiz hafta tezgahta 100 Liradan satılan hamsinin kilosu şu sıralar ₺200'ye kadar yükselmiş bulunuyor. . Konu ile alakalı balıkçılar tarafından yapılan açıklama da ''Şu an vatandaşlar hamsi, istavrit, çupra ve levreğe talep gösteriyor. Hava şartları nedeniyle geçen hafta olan bolluk bu hafta yok. Havalar soğuyunca balıklar yağlanır, lezzetlenir. Balık tezgahlara az geliyor havaların düzelmesiyle daha çok gelmesini bekliyoruz. Balık bollaştıkça fiyatlar da düşecektir'' denildi. 

Tezgahlarda yer alan balık çeşitliliği fazla olsa da balık bolluğu olmaması fiyatlara %100 zam olarak yansıyor. Mevcut fırtınanın tezgahlardaki balık fiyatlarını olumsuz etkilediği belirtilirken; tezgahlara az gelmesi sebebiyle fiyatların yükseldiği belirtiliyor.

BALIK FİYATLARI DÜŞECEK Mİ? 

Hava şartları sebebiyle yükselen balık fiyatları vatandaşın talebini azaltıyor. yüzde 100 zam ile tezgahlarda yer alan balık fiyatlarının havaların ısınması ile tekrardan düşebileceği belirtiliyor. Öte yandan  havaların soğumasının balığın yağlanması konusunda da etkisinin olabileceği belirtilirken, yağlanan balığın tadının daha güzel olacağı belirtilmiş bulunuyor