Bist 100
10.252,77 0%
DOLAR
32,3 -0,12%
EURO
34,82 -0,02%
ALTIN
2.396,17 0,61%

Bakanlık kadınlara 12.000 TL destek ödemesi yapacak! İki şartla başvurular açık

Türkiye'de sosyal refah her zamankinden daha önemli. Ekonomik gelişmeden en çok etkilenenler ihtiyaç sahipleriydi. Bu insanlar zaten normal şartlarda geçim sıkıntısı çekiyorlardı ama şimdi, ekonomik durum kötüleştikçe, maddi sıkıntıları daha da kötüleşiyor. Bu durumda sosyal yardım çok önemli hale geldi. Kadınlara yönelik sosyal yardımlar giderek önem kazanıyor.

Yayın Tarihi: 24.04.2024 20:40
Güncelleme Tarihi: 24.04.2024 20:40

Bakanlık kadınlara 12.000 TL destek ödemesi yapacak! İki şartla başvurular açık

"Eşini kaybeden kadınlara destek"

Ülkenin ekonomik durumu göz önüne alındığında, yalnız yaşayan kadınlar daha büyük mali zorluklarla karşı karşıya kalıyor. Bu kadınların geliri ya hiç yok ya da yetersiz ve hayatta kalabilmek için sosyal desteğe ihtiyaçları var. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da eşi vefat etmiş kadınlar için hazırlanan sosyal yardım programı duyurdu. Bu programda kadınlara maddi destek verilmektedir. Ancak bunu başarmak için çeşitli gereksinimlerin karşılanması gerekir. Şartları karşılayan kadınlar bu sosyal yardımdan faydalanabilmektedir.

Şartlar nelerdir?

Bakanlık kadınlara 12.000 TL destek ödemesi yapacak! İki şartla başvurular açık

Dul bir kadına sosyal yardım yapılabilmesinin en önemli koşulu, yasal olarak nikahlı olan son eşinin vefat etmesidir. Burada resmi bir evlilik önemlidir. Gayri resmi evlilikler devlet nazarında geçersiz olduğundan, bu durumdaki evlilik bu sosyal yardıma erişimi sağlayamaz. Medeni evlilik ana koşul olarak belirlendi. Dul kadınların sosyal güvence almaması gerekiyor. Dolayısıyla anne veya babasından aylık alan kadınlara bu bağlamda destek alamamaktadır. Üstelik bu kadınların yaşadığı hanelerde herhangi birinin sosyal güvence alması da mümkün değil. Devlet bu koşulları karşılayan kadınlara destek verecek.

Ne kadar ödeme yapılacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dul kadınlara yönelik sosyal destek ödemelerinin ayrıntılarını açıkladı. Bu nedenle kadınlara ayda 1.000 TL maddi destek veriliyor. Ödemeler iki ayda bir 2.000 TL taksitle yapılıyor. Bu sayede kadınlar devletten yılda toplam 12.000 TL nakdi yardım alabilecekler. 12.000 TL'lik bu nakdi yardım iki ayda bir 6 taksit halinde ödenecek.