DOLAR
42,7 -0,01%
EURO
50,2 -0,08%
ALTIN
5.952,32 -0,93%
BITCOIN
3.834.018,33 -1,28%

Bakan Yumaklı, Adıyaman'da Sektör Paydaşlarıyla Bir Araya Geldi

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Adıyaman'da dekar tazminatları ve tarımsal yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu.

Yayın Tarihi: 02.08.2025 16:04
Güncelleme Tarihi: 02.08.2025 17:23

Bakan Yumaklı, Adıyaman'da Sektör Paydaşlarıyla Bir Araya Geldi

Adıyaman'da Sektör Paydaşları Toplantısı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Adıyaman'da düzenlenen "Sektör Paydaşları Toplantısı"nda önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Yumaklı, zirai dondan etkilenen üreticilere yönelik TARSİM kapsamında hasar tazminatlarının ödenmeye başladığını duyurdu. Ayrıca, sigortası olmayan üreticilerin masraflarının da yakın zamanda karşılanacağını belirtti.

Bakan Yumaklı, Adıyaman'daki ziyaretinde Vali Osman Varol ile görüşerek, Şeref Defteri'ni imzaladı. Ardından düzenlenen toplantıda, orman yangınları ile mücadele eden ekiplerin çalışmalarını vurguladı. 1 Haziran'dan bu yana süren yangınlarla ilgili olarak, "Havanın sıcak, nem oranının düşük olması ve rüzgarlar, doğal varlıklarımızı tehdit ediyor" dedi.

Yumaklı, orman kahramanlarının çabalarına dikkat çekerek, şehit olan orman çalışanlarını rahmetle andı. Ayrıca, küresel ısınma nedeniyle suyun önemine değindi ve 2025 kuraklık haritalarına göre önlemlerin artırılması gerektiğini düşündüklerini açıkladı. Bu doğrultuda, yapay zeka destekli sulama sistemleri gibi projelerin sürdürüldüğünü ifade etti.

TARSİM Hasar Tazminatları ve Üreticilere Destekler

Bakan Yumaklı, toplantıda zirai don olayının bitkisel üretimde büyük sıkıntılara yol açtığını belirtti. Nisan ayında gerçekleşen zirai donun 65 ili etkilediğini ve Adıyaman'da yaklaşık 11 bin üreticinin olumsuz etkilendiğini açıkladı.

Tarım politikaları hakkında bilgi veren Yumaklı, hayvancılıkla ilgili yeni yol haritalarının oluşturulmuş olduğunu, genç ve kadın girişimcilere çeşitli desteklerinin olacağını vurguladı. Bunun yanı sıra, şap hastalığı nedeniyle kapanan hayvan pazarlarının önümüzdeki günlerde açılacağını ve kırmızı et tedariğinin sağlam olduğunu belirtti.

Toplantının basına kapalı olarak devam etmesiyle, Bakan Yumaklı'nın Adıyaman’a yapılan yatırımlar hakkında daha fazla bilgi vermesi bekleniyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Adıyaman Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlene, ''Sektör...

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Adıyaman Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlene, ''Sektör Paydaşları Toplatısı"na katılarak, konuşma yaptı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Adıyaman Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlene, ''Sektör...

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Adıyaman Valilik Toplantı Salonu'nda düzenlene, ''Sektör Paydaşları Toplatısı"na katılarak, konuşma yaptı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı