Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,21 -0,22%
EURO
35,12 -0,22%
ALTIN
2.492,01 1,55%

Bakan Yerlikaya'dan Ramazan Bayramı tatili uyarısı: "Hayatla yarışılmaz"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatili öncesinde yola çıkacak vatandaşları trafik konusunda uyardı

Yayın Tarihi: 05.04.2024 21:52
Güncelleme Tarihi: 05.04.2024 21:52

Bakan Yerlikaya'dan Ramazan Bayramı tatili uyarısı: "Hayatla yarışılmaz"

Yerlikaya, 65 bin 600 personelin trafik denetimlerinde görev alacağını belirterek, "Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Aklımızdan çıkarmayalım, hayatla yarışılmaz" dedi.

Trafik Denetimleri Artırıldı

Bakan Yerlikaya, paylaşım platformu X üzerinden yaptığı açıklamada, 9 günlük Ramazan Bayramı tatilinin başlamasıyla binlerce kişinin ailesine ve yakınlarına kavuşacağını ifade etti. Ancak bu süreçte trafik kurallarına uyulması gerektiğini vurgulayan Yerlikaya, özellikle aşırı hız yapmamaya ve emniyet kemeri takmaya dikkat çekti.

Trafik Kazalarına Dikkat Çekildi

Son beş yılda Ramazan Bayramı tatillerinde meydana gelen trafik kazalarına değinen Yerlikaya, 514 kişinin hayatını kaybettiğini, 26 bin 667 kişinin yaralandığını belirtti. Bu nedenle bayram süresince alınacak trafik tedbirlerine dikkat çeken Yerlikaya, 65 bin 600 personelin görev alacağını ve kontrollerin 2 kat artırıldığını açıkladı.

"Hayatla Yarışılmaz" Uyarısı

Bakan Yerlikaya, vatandaşları sevdiklerine kavuşmak için yola çıktıklarında dikkatli olmaları konusunda uyardı. Yolculukların sevdiklerine kavuşmak için olduğunu hatırlatan Yerlikaya, "Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil. Aklımızdan çıkarmayalım, hayatla yarışılmaz. Ramazan Bayramımız mübarek olsun." şeklinde duygusal bir mesaj verdi.

Tedbirler Artırıldı

Bakanlık tarafından alınan tedbirlerin geçmiş yıllara göre yaklaşık olarak 2 kat arttırıldığını belirten Yerlikaya, ekip sayılarının da aynı şekilde artırıldığını ifade etti. Bu sayede trafikteki güvenliğin sağlanması ve kazaların önlenmesi amaçlanıyor.