Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Emekliye tatil müjdesi Bakan Işıkhan'dan: KYK yurtlarında 1 ay ücretsiz kalabilecekler

Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesindeki yurtlar bu yıl da yaz mevsiminde emeklilere ücretsiz bir şekilde kullandırılıyor olacak.

Yayın Tarihi: 18.05.2024 11:18
Güncelleme Tarihi: 18.05.2024 11:18

Emekliye tatil müjdesi Bakan Işıkhan'dan: KYK yurtlarında 1 ay ücretsiz kalabilecekler

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanlığı’nda düzenlenen Sosyal Güvenlik Haftası Buluşması programına katıldı. Katıldığı programda Bakan Işıkhan bir konuşma yaparak emeklilerin bu yaz da 1 ay KYK yurtlarında ücretsiz olarak konaklayabileceğini açıkladı. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki tesislerin de ücretsiz olarak emeklilere açılması kararının alındığını duyurdu. Emeklileri tüm illerdeki kamuya ait misafirhane, öğretmenevleri, sosyal tesisler ve konukevlerinden yüzde 15 indirimli faydalanabilecekleri kaydedildi. 

Öte yandan Bakan Işıkhan, PTTcell tarafından yeni bir Emekli Paketi oluşturulduğunu kaydetti. PTT Kargo’da emeklilere özel indirimler sağlandığını da anımsatan Bakan Işıkhan, TCDD’den yıl boyu ana hat trenlerine yüzde 10 indirimli binebileceklerini de vurguladı. Emekli kartları ile fatura, eczane ve market alışverişlerinde de yine indirimler sağlandığını aktardı. 

Bakanlık ve kurumlarla görüşmelerin devam ettiğini kaydeden Işıkhan, pek çok yeniliği emeklilere ulaştırmayı planladıklarını belirtti. Son olarak da Orta Vadeli Program’a bağlı olduklarını ve 12. Kalkınma Planı hedeflerinin uygulanmasıyla ekonomik beklentilerin karşılanacağını ifade etti.