Bakan Tekin: eğitimle milli birlik ve dayanışmayı güçlendireceğiz
Milli Eğitim Bakanlığı ve Bahçelievler Belediyesi iş birliğiyle Siyavuşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde Baklavacılık Atölyesi açıldı. Açılış törenine Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul Valisi Davut Gül, Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır ve çok sayıda davetli katıldı. Törende meslek liselerinin önemi vurgulandı, konuşmaların ardından kurdele kesimi yapıldı ve katılımcılar atölyeyi gezdi.
Tekin'in açıklamaları
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında eğitim öğretim süreçlerinin pedagojik ve akademik yaklaşımlarla yeniden gözden geçirildiğini belirtti. Tekin, eğitimde bilgi aktarımının yanı sıra beceri kazandırmaya yönelik bir pedagojinin tercih edildiğini ve okulların içinde yaşadığı toplumun değerlerini çocuklara kazandırmasının ana işlevlerinden biri olduğunu ifade etti. Bakan Tekin, çocuklar arasında milli birlik, beraberlik ve dayanışmayı güçlendirecek bir eğitimin verilmesinin amaçlandığını söyledi.
Gastronomi eğitimi ve kültür aktarımı
Bakan Tekin, Türk yemek adabı ve kültürünün tanıtılması ve yaşatılmasının önemine değinerek yemek kültürünün Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin tamamlayıcı unsurlarından biri olduğunu aktardı. Buna bağlı olarak yedi tane gastronomi lisesi açılmasına karar verildiğini, bunlardan birinin İstanbul Sarıyer'de eylül ayında tüm alanlarıyla hizmete açılacağını bildirdi.
Tekin, milli değerlere sahip çıkmanın örneğini verirken baklava kültürüne dikkat çekti ve bu tür atölyeleri kültür aktarımının bir parçası olarak değerlendirdi.
Vali ve belediye başkanının değerlendirmeleri
İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul'da sosyal yardımlaşmaya kayıtlı meslek lisesi öğrencilerine yönelik olarak her ay iki bin TL yüklenen kantin kartı verildiğini açıkladı ve bunun meslek liselerine bir destek olduğunu belirtti.
Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır ise milli mutfak ürünlerinin uluslararası tanınırlığına vurgu yaptı; bazı dünya lezzetleri neden yaygın biliniyorsa bizim ürünlerimizin de daha görünür olması gerektiğini ifade etti. Bahadır, atölyenin açılmasını değerli bulduğunu ve iş garantili bir alanda öğrenciler adına memnuniyet duyduğunu söyledi.
MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI VE BAHÇELİEVLER BELEDİYESİ İŞ BİRLİĞİYLE SİYAVUŞPAŞA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ'NDE BAKLAVACILIK ATÖLYESİ AÇILDI.