Bakan Bayraktar duyurdu: Soma Termik Santrali yeniden çalışacak
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar, Soma Termik Santrali ile ilgili gelişmeleri kamuoyuna açıkladı. Bakan Bayraktar, santralin yeniden faaliyete geçirileceğini ve bu süreçte yeni bir işletmeciyle yoluna devam edileceğini bildirdi.
Açıklamanın özü
Bakan Bayraktar'ın bildirimine göre Soma Termik Santrali'nin yeniden çalışmaya başlayacağı öngörülüyor. Ayrıca, santralin işletmecisini belirleyecek sürecin bu ay içinde netleşeceği ifade edildi.
İzlenecek adımlar
Yetkililerin açıklaması, işletmecinin belirlenmesinin ardından santralin tekrar işletmeye alınmasına yönelik adımların atılacağını gösteriyor. Sürecin önümüzdeki dönemde hangi aşamalardan geçeceğine dair ayrıntıların, işletmecinin netleşmesiyle birlikte açıklanması bekleniyor.
Önemli noktalar: Santralin yeniden devreye alınması ve yeni işletmecinin kısa süre içinde açıklanacak olması, konuyla ilgili takip edilecek başlıca gelişmeler olarak öne çıkıyor.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Manisa'nın Soma ilçesindeki Dereköy Maden Sahası'nda incelemelerinin ardından açıklamalarda bulundu.