Avrupa Borsaları Düşüşle Kapatıldı
Avrupa borsaları, yılın üçüncü çeyreğine ilişkin büyüme verilerinin olumlu gelmesine rağmen, teknoloji hisselerinde yaşanan yoğun satışlar sonucunda haftanın üçüncü işlem gününü düşüşle tamamladı. Teknoloji şirketlerinin hisseleri, ortalama yüzde 2,51 düşüş gösterdi ve bu durum birçok sektörü olumsuz etkiledi.
Kapanış Verileri
Gösterge endeksi Stoxx Europe 600, yüzde 1,23 azalarak 511,62 puana geriledi. Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,1 azalışla 7.428,36 puana, Almanya'da DAX 40 endeksi ise yüzde 1,09 düşüşle 19.266,73 puana düştü.
İngiltere'deki FTSE 100 endeksi <%0,73> kayıpla 8.159,63 puana, İtalya'da FTSE MIB 30 endeksi ise yüzde 1,21 değer kaybederek 34.502,7 puana geriledi.
Avro/Dolar Paritesi ve Ekonomik Veriler
Avro/dolar paritesi, TSİ 20.27 itibarıyla yüzde 0,37 artarak 1,086 seviyelerinde işlem gördü. Avro Bölgesi'nden gelen büyüme verileri, piyasalarda dikkat çekti.
Bu veriler, Avro Bölgesi ekonomisinin, beklentilere göre daha güçlü bir performans sergileyerek yüzde 0,4 büyüyerek dikkatleri üzerine çekti. Özellikle Almanya, Fransa ve İspanya gibi ülkelerdeki büyüme oranları, yatırımcılar tarafından takip edildi. Ancak Almanya'nın enflasyon rakamlarındaki artış, borsalara olumlu bir etki yapmadı.
Ekim ayında yıllık enflasyon, Almanya’da yüzde 1,6 iken yüzde 2 seviyesine yükseldi. Piyasa beklentisi enflasyonun yüzde 1,8 olacağı yönündeydi.