Ataoğlu: egemen eşitlik devletin güvenidir, Türkiye ile kardeşlik sürdürülecek

DP Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Lefkoşa'daki tanıtım gecesinde egemen eşitlik ve Türkiye ile kardeşlik bağlarından taviz verilmeyeceğini vurguladı.

Yayın Tarihi: 08.11.2026 17:33
Güncelleme Tarihi: 08.11.2026 17:46

Ataoğlu: egemen eşitlik devletin güvenidir, Türkiye ile kardeşlik sürdürülecek

Ataoğlu'nun Lefkoşa'daki konuşması:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı ve Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Fikri Ataoğlu, Demokrat Parti'nin 6 Aralık'ta gerçekleştirilecek genel ve yerel seçimler öncesinde Lefkoşa'daki Grand Paşa Otel'de düzenlenen tanıtım gecesinde partinin önceliklerini anlattı.

Ataoğlu, konuşmasında Kıbrıs Türk halkının egemen eşitliğinin, güvenliğinin ve kendi geleceğini belirleme iradesinin partisinin vazgeçilmezi olduğunu belirterek "Egemen eşitlikten ve Türkiye ile kardeşlik bağlarımızdan taviz vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye ile ilişkiler ve ekonomik projelerin önemi:

Ataoğlu, Türkiye Cumhuriyeti ile ilişkilerin karşılıklı saygı ve güven temelinde daha da geliştirilmesi gerektiğini söyledi. İki ülke arasındaki kardeşlik bağlarının yanı sıra ekonomik iş birliğinin güçlendirilmesinin hedeflendiğini vurguladı ve Türkiye'nin desteğiyle yürütülen altyapı yatırımlarının ile ekonomik projelerin Kıbrıs Türk halkının refahına doğrudan katkı sağlaması gerektiğini ifade etti.

Projeler üzerinden yapılan siyasi tartışmalara dikkat çeken Ataoğlu, "Gerçek istikrarın ölçüsü koltuklar değil, vatandaşın hayatıdır" diyerek yatırımların zamanında tamamlanması, alım gücünün korunması ve kamu hizmetlerinin güvenilir şekilde yürütülmesinin esas olduğunu belirtti.

Devlet yönetimi, kurumların korunması ve hesap verebilirlik:

Ataoğlu, Demokrat Parti'nin siyaset anlayışının merkezinde Kıbrıs Türk halkının iradesi, devlet kurumlarının korunması ve toplumsal uzlaşı olduğunu söyledi. Konuşmasında Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın devletçi vizyonuna vurgu yaparak "DP, bu toprakların sesi ve devletin dengesidir" ifadelerini kullandı.

Devlet yönetiminde planlama ve hesap verebilirliğin önemine dikkat çeken Ataoğlu, "Kaynağı ve takvimi olmayan her vaat, hayal satmaktır" uyarısında bulundu. Kamu yatırımlarının mali kaynaklarının, uygulama takvimlerinin ve bu projeleri yürütecek kadroların önceden belirlenmesinin gerekliliğini vurguladı.

Ataoğlu ayrıca yeni dönemde şeffaflık ve hesap verebilirliğin öncelik olacağını belirterek kamu kaynaklarının kullanımında dijital denetim mekanizmalarının güçlendirileceğini söyledi ve "Her kuruş kamu kaynağı halk tarafından takip edilebilecek" mesajını verdi.

Vurgu ve öncelikler:

Konuşmasında devletin kurumlarının etkinliğinin artırılmasının, vatandaşların günlük yaşamında iyileşmeler sağlanmasının ve Türkiye ile yürütülen projelerin toplum refahına katkı sunmasının Demokrat Parti için öncelik olduğunu yineleyen Ataoğlu, egemen eşitlik, güvenlik ve Türkiye ile kardeşlik bağlarının partinin temel ilkeleri olduğunu tekrar vurguladı.

DEMOKRAT PARTİ (DP) GENEL BAŞKANI FİKRİ ATAOĞLU, TOPLANTIDA KONUŞMA YAPTI

DEMOKRAT PARTİ (DP) GENEL BAŞKANI FİKRİ ATAOĞLU, TOPLANTIDA KONUŞMA YAPTI

Yazar
EDİTÖR

Hüseyin Aydın

Ben Hüseyin Aydın, 34 yaşındayım, İstanbul'dayım. aksiyon.com.tr'nin Gündem ekibinde adliye ve hukuk muhabiriyim. Karmaşık dava dosyalarını alıp, herkesin anlayacağı şekilde sadeleştirmek benim işim. Detaylara çok önem veririm, titiz çalışırım.