Asya Borsalarında Dalgalı Bir Başlangıç
Asya borsaları, haftanın ilk işlem gününde karışık bir seyir izliyor. Analistler, bu dalgalanmanın temel sebeplerinin başında; ABD Başkanı Joe Biden'ın adaylıktan çekilmesiyle artan belirsizliklerin geldiğini ifade ediyor.
Çin Ekonomisindeki Destek Adımları
Öte yandan, Çin Merkez Bankası (PBoC), resesyon endişeleri nedeniyle ekonomi destekleyici önlemler almaya devam ediyor. Banka, 1 ve 5 yıllık borçlanma faiz oranlarını sırasıyla 10’ar baz puan indirerek yüzde 3,35 ve yüzde 3,85 seviyelerine çekti.
Döviz Piyasalarındaki Gelişmeler
Dolar/yen paritesi haftaya değer kaybı ile başlamasının ardından, analistlerin bildirdiğine göre, önceki kapanışın yüzde 0,5 altına düşerek 156,6 seviyesinde dengelendi. Bu durum, Japonya borsasındaki satış baskısını artırdı.
Borsa Endekslerindeki Değişim
Japonya’da Nikkei 225 endeksi, yüzde 1,16 azalışla 39.599 puandan kapatırken; Güney Kore’nin Kospi endeksi, yüzde 1,14 düşüşle 2.763 puana geriledi. Hong Kong’da Hang Seng endeksi yüzde 0,9’luk bir artışla 17.560 puana yükseldi. Ayrıca, Çin’de Şanghay Bileşik Endeksi yüzde 0,7 düşüşle 2.960 puan, Hindistan’da ise Sensex endeksi yatay bir seyirle 80.610 puanda kaldı.