Artvin'de BAL maçında 17 kırmızı kart, disiplin süreci tamamlandı
Bal 2025-2026 sezonu kapsamında 16 Kasım'da Murgul İlçe Stadı'nda oynanan ve saha içi kavga nedeniyle yarıda kalan Murgul Belediyespor - Rize Atletik 1973 Spor karşılaşmasına ilişkin disiplin süreci sonuçlandı.
Karşılaşmanın 36. dakikasında Enes Türüt'ün golüyle 1-0 öne geçen Rize Atletik 1973 Spor ile mücadele eden iki takım oyuncuları, ilk yarının son bölümünde yaşanan gerilim sonucu büyüyen tartışma ve saha içi kavgayla karşılaşmayı tatil eden hakemin raporlarına konu oldu.
AFDK kararları ve para cezası
Amatör Futbol Disiplin Kurulu (AFDK), hakem ve temsilci raporları ile kulüplerin sunduğu görüntüleri değerlendirerek toplam 17 kırmızı kart uygulandığını bildirdi. Kurul, Murgul Belediyespor hakkında takım halinde sportmenliğe aykırı davranış tespiti yaparak Futbol Disiplin Talimatı gereğince kulübe 19 bin TL para cezası uygulanmasına karar verdi.
Ayrıca saha içindeki futbolcu sayısının yedi kişinin altına düşmesi sebebiyle Murgul Belediyespor'a 3-0 hükmen mağlubiyet verildi ve kulübün ev sahibi olduğu müsabakaların Artvin Merkez'de oynanmasına hükmedildi.
Murgul Belediyespor'un tepkisi ve girişimi
Alınan kararlar üzerine Murgul Belediyespor düzenlediği basın toplantısında hafta sonu Ulubey Belediyespor ile oynanması planlanan karşılaşmaya çıkmama kararı aldığını açıkladı. Kulüp, maçların Murgul'da oynanması gerektiğini belirterek İl Spor Güvenlik Kurulu kararına itiraz ettiğini duyurdu.
Kulüp Başkanı Sedat Ali Öktem, 'Murgul halkı cezalandırılıyor. Stadımızın güvenliği ve sorumluluğu konusunda gereken her adımı atmaya hazırız. Artvin Şehir Stadı fiziksel olarak uygun değil; bu bizim için deplasmandır. Güvenlik toplantısının ardından alınan ortak kararla sessiz bir protesto yapacağız. Artvin'e gitmeyeceğiz. Murgul'da sahada oluruz, gelen olursa oynarız' ifadelerini kullandı.
Yaşanan disiplin süreci ve kulübün tepkisi, BAL 2025-2026 sezonu programı ve bölgesel yönetim kararları çerçevesinde takip ediliyor.
ARTVİN’DE,17 KIRMIZI KARTIN ÇIKTIĞI OLAYLI MAÇIN ARDINDAN MURGUL BELEDİYESPOR, CEZALAR VE MAÇIN ARTVİN’E ALINMASI KARARINA TEPKİ GÖSTEREREK HAFTA SONU SAHAYA ÇIKMAMA KARARI ALDI.