Enes Çelik: Yaptığımız 7 transfer Bursaspor'u liderlik yarışında tutacak

Bursaspor Başkanı Enes Çelik, kamp değerlendirmesi ve transfer sürecini anlattı; yüzde 99 tamamlanan iki transferle birlikte toplam yedi takviyenin takımı liderlik yarışında tutacağını söyledi.

Yayın Tarihi: 07.01.2026 02:13
Güncelleme Tarihi: 07.01.2026 02:13

Enes Çelik: Yaptığımız 7 transfer Bursaspor'u liderlik yarışında tutacak

Enes Çelik: Yaptığımız 7 transfer Bursaspor'u liderlik yarışında tutacak

Kamp ve hazırlık maçı değerlendirmesi

TFF 2. Lig’de Teknik Direktör Tahsin Tam yönetiminde lider konumda bulunan Bursaspor, Antalya kampında sezonun ikinci yarısına hazırlanıyor. Kulüp başkanı Enes Çelik, kampın yapıldığı otelde basın mensuplarıyla bir araya gelerek takımın son durumu, hazırlık maçları ve transfer çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Çelik, hazırlık maçındaki performanstan memnun olduğunu belirterek, "Bugün buraya yeni geldik ve gelir gelmez maçımızı izledik. Rakibimiz Romanya 1. Lig ekibiydi. Özellikle ilk yarıda takımımız daha farklı bir skor yakalayabilirdi. Maçın genelinde her zamankinden daha iyi bir Bursaspor izledim" dedi. Başkan, kaleci ve diğer mevkilere yapılan takviyelerin takımı olumlu etkilediğini vurguladı ve yeni oyuncuların sahaya kısa sürede adapte olduğunu ifade etti.

Transfer süreci ve gelecek planları

Transfer çalışmalarına ilişkin değerlendirmesinde Çelik, iki futbolcunun transferinin büyük oranda tamamlandığını söyledi: "Yüzde 99 oranında 2 futbolcu daha bitti. Biri kanat, diğeri 10 numara pozisyonunda. Yarın ya da öbür gün peş peşe açıklamayı planlıyoruz." Çelik, son imzalar atılmış olsaydı isimleri açıklayabileceğini belirtti.

Başkan, mevcut kadronun yeterli olduğunu ancak yapılan takviyelerin "hem 1. Lig’de hem de Süper Lig’de oynayabilecek kapasitede" olduğunu vurguladı. Ayrıca, devre arası transfer döneminin zorluklarına dikkat çekerek, "Bu oyuncular sıradan isimler değil, oldukça kaliteli futbolcular. Birçok kulübün ilgisine rağmen Bursaspor’un marka değeri bu süreci kolaylaştırdı" ifadelerini kullandı.

Toplam transfer sayısına dair Çelik, "Şu anda yedi transfer noktasındayız. Beşinin açıklamasını yaptık, iki oyuncuyu daha bu hafta açıklayacağız. Kampa yetiştireceğimizi söylemiştik ve sonuna da olsa yetiştireceğiz" dedi. Başkan ayrıca, transfer politikasında yabancı ağırlıklı hamlelerin devam edeceğini, radarlarında yerli, üst düzey ve 30 yaş üstü olmayan oyuncular bulunduğunu belirtti.

Çelik, sözlerini "Oyuncu kayıplarına ve sakatlıklara rağmen bu noktaya geldik. Yapılan bu yedi transferin de bizi liderlik yarışında tutacağına inanıyorum" şeklinde tamamladı.

ANTALYA KAMPINDA BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELEN BURSASPOR KULÜP BAŞKANI ENES ÇELİK, HEM...

ANTALYA KAMPINDA BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELEN BURSASPOR KULÜP BAŞKANI ENES ÇELİK, HEM HAZIRLIK MAÇINI HEM DE TRANSFER SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİ.

ANTALYA KAMPINDA BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELEN BURSASPOR KULÜP BAŞKANI ENES ÇELİK, HEM...

Yazar
EDİTÖR

Ömer Çetin

Ben Ömer Çetin, 29 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Spor editörüyüm. Objektif olmaya çalışırım ama tutkumu gizleyemem. Futbol transferleri, maç analizleri ve kulüp iç gelişmeleri benden sorulur. Arada biraz polemik yaratmayı da severim!