Arabanlılar, Araban-Besni 12,5 km duble yolun tamamlanmasını talep ediyor
Vatandaşların talebi
Gaziantep'in Araban ilçesinde yaşayan vatandaşlar, 12,5 kilometrelik Araban-Besni arası duble yolun biran önce tamamlanmasını talep ediyor. Yeniden başlatılan yol çalışmalarının kısa süre sonra tekrar durmasına tepki gösteren mahalle sakinleri, bölünmüş yolun yıllardır beklendiğini belirtiyor.
Gerekçe ve etkileri
Vatandaşlar, Ergen mevkiine kadar uzanan bu kesimde çok sayıda kazanın meydana geldiğini ifade ediyor ve iki şeritli mevcut yolun yoğun trafikte tehlike oluşturduğunu vurguluyor. Uzun süreli belirsizliğin hem ulaşım güvenliğini hem de yerel hareketliliği olumsuz etkilediğini söylüyorlar.
Talebin muhatapları
Yerel halk, çalışmaların kesintisiz şekilde sürdürülmesi ve projenin kısa zamanda tamamlanması yönünde beklenti bildiriyor. Tamamlanan duble yolun ulaşım güvenliği ve akışa katkı sağlayacağı, bölge için öncelikli bir yatırım olduğu belirtiliyor.
Sonuç
Arabanlıların talebi özetle, Ergen mevkiine kadar uzanan 12,5 kilometrelik Araban-Besni duble yolun biran önce tamamlanmasıdır.
ARABANLI VATANDAŞLARDAN BÖLÜNMÜŞ YOL TALEBİ