Bist 100
10.173,42 1%
DOLAR
32,3 0,07%
EURO
35,02 0%
ALTIN
2.437,99 0,16%

Apple o cihazlara artık destek vermeyecek

Apple, eski ve üretimi durdurulan ürünler listesine düzenli olarak iPhone ve iPad'in modellerini ekliyor. Son olarak bu listeye iki yeni ismin aha eklendiği öğrenildi. Bu modeller İPhone 6 Plus ve iPad Mini 4..

Yayın Tarihi: 04.04.2024 19:17
Güncelleme Tarihi: 04.04.2024 19:17

Apple o cihazlara artık destek vermeyecek

Apple, güncellemeler ve ürün desteği söz konusu olduğunda en proaktif şirketlerden biridir ve eski Apple cihazları da dahil olmak üzere "vintage" ve "eski" ürünler listesini düzenli olarak güncellemeye devam etmektedir. O dönemde popüler olan iPhone 6 Plus ile iPad Mini 4 de bu listeye katıldı.

Apple, iPhone 6 Plus ile İPad Mini 4 desteğini sonlandırıyor!

Kaçırmış olmanız durumunda, Apple'a ait ski ürünler listesi, üretimi beş yıldan daha fazla bir süre ile yedi yıldan daha az bir süre öncesine kadar durdurulan cihazları içerir. Apple, eski cihazlarına yönelik yedi yıla kadar ya da yasaların gerektirdiği süre boyunca servis ve parça sağlayacak ve onarımlar elbette parçaların bulunabilirliğine bağlı.

Apple o cihazlara artık destek vermeyecek

Amerikan devi geçtiğimiz günlerde resmi internet sitesinde iPhone 6 Plus'ı "Vintage" kategorisine, iPad Mini 4'ü ise "Eski" cihaz kategorisine taşıdığını duyurmuştu. Bu, artık Apple'ın veya bir Apple Yetkili Servis Sağlayıcısının onarım hizmetlerine dahil olmadığınız anlamına gelir. Ancak üçüncü taraf sağlayıcıların onarım yapmaya devam ettiğini unutmayın.

Hatırlarsanız iPhone 6 serisinin, Apple Pay ödeme sistemi konusunu destekleyen ilk cihazdı ve şirket, bu modelle birlikte ilk defa daha büyük ekran seçeneklerini sunmaya başlamıştı. Aslında bu strateji günümüzde de devam etmektedir.