Bist 100
10.739,57 0%
DOLAR
32,21 0,02%
EURO
35,01 0%
ALTIN
2.499,5 0,45%

Apple, App Store’da indirim paketlerini test ediyor!

Apple, geliştiricilerin kullanıcıları daha fazla aboneliğe çekebilmesi için App Store indirim paketlerini test ediyor.

Yayın Tarihi: 18.12.2023 10:26
Güncelleme Tarihi: 18.12.2023 10:26

Apple, App Store’da indirim paketlerini test ediyor!

Apple, geliştiricilerin diğer satın alımlarına bağlı olarak daha ucuz aboneliklerle müşterileri cezbetmelerine yardımcı olacak "koşullu fiyatlandırma" adlı yeni bir App Store özelliğinin pilot uygulamasına başladığını açıkladı.

Koşullu fiyatlandırma modeli, geliştiricilerin kendi uygulamaları veya katılımcı iş ortaklarının uygulamaları gibi diğer hizmetlere zaten aboneliği olan müşterilere indirim sunmasına olanak tanıyacak. Bu model, önümüzdeki aylarda daha fazla geliştiriciye sunulmadan önce belirli bir grup katılımcı ile başlayacak.

app store

ABONE ÇEKMEYE YARDIMCI OLACAK

Apple, Apple Developer internet sitesindeki bir yazıda "App Store'daki abonelikler için aboneleri çekmenize ve elde tutmanıza yardımcı olan yeni bir özellik olan koşullu fiyatlandırma, müşterilere aktif olarak farklı bir aboneliğe abone oldukları sürece indirimli bir abonelik fiyatı vermenizi sağlar" diye yazdı.

9to5Mac'e göre Apple, bu paket indirimlerin hem App Store'da hem de "platform dışı pazarlama kanallarında" müşteriler tarafından kolayca görülebileceğini ve böylece avantajlardan kolayca yararlanabileceklerini açıkladı.

Apple'ın App Store uygulamaları ve Fortnite'ın sahibi Epic Games ile olan mücadelesinde doruğa çıkan uygulama içi satın alma işlemlerini nasıl ele aldığına ilişkin incelemelerin devam ettiği bir dönemde geldi.

Apple, Yüksek Mahkeme'den, geliştiricilerin dış ödeme sistemlerini destekleyerek yüzde 30'luk işlem ücretini aşmalarına izin vermesini gerektiren önceki kararını iptal etmesini istedi. Ancak Apple hala geliştiricilerin gözüne girmenin yollarını arıyor. Şirket önümüzdeki ay yeni program hakkında daha fazla bilgi yayınlayacağını söylüyor.