Bist 100
9.982,35 0%
DOLAR
32,42 -0,07%
EURO
34,84 0,25%
ALTIN
2.419,35 -0,29%

YouTuber’lar görüntülenme başına ne kadar para kazanıyor?

Günümüzde YouTube’a içerik üreterek para kazanmak oldukça popüler hale geldi. Özellikle Z kuşağı bireylerinin en büyük hayali olan bu işten görüntülenme başına ne kadar para kazanıldığı da merak konusu oldu. İşte detaylar...

Yayın Tarihi: 04.01.2024 13:44
Güncelleme Tarihi: 04.01.2024 13:44

YouTuber’lar görüntülenme başına ne kadar para kazanıyor?

YouTube, içerik üreticilerine görüntülenme başına para ödüyor. Bu kapsamda bin ve bir milyon görüntülenme alan videolar sayesinde YouTuber’lar da oldukça iyi kazançlar elde edebiliyor. Ayrıca, YouTube İş Ortağı Programı'nın bir parçası olan sosyal medya içerik üreticileri, Google tarafından yerleştirilen reklamlarla da videolarından para kazanabiliyor.

YouTube'un İş Ortağı Programına başvurmak için içerik oluşturucuların 500 abone, son 90 gün içinde herkese açık yükleme ve son bir yıl içinde 3 bin izleme saati ya da son 90 gün içinde 3 milyon YouTube short’u görüntüleme şartını karşılaması gerekiyor. Kabul edildikten sonra içerik üreticiler; kanal üyelikleri, Süper Sohbet, Süper Çıkartmalar, Süper Teşekkürler gibi özelliklerden para kazanabiliyor ve YouTube Alışveriş ile kendi ürünlerini tanıtabiliyorlar.

YouTube AdSense'ten para kazanmaya başlamak için, programdaki içerik üreticilerin geçen yıl bin aboneye ve 4 bin izleme saatine sahip olması gerekiyor.

youtube

YOUTUBER'LAR NE KADAR KAZANIYOR?

Edinilen bilgilere göre, YouTuber’lar bin görüntüleme başına 1,61 dolar ile 29,30 dolar arasında kazanç sağlıyor.

YouTuber'ların platformdan ayda ne kadar para kazanacağı, görüntülenme sayısı, izleyici konumu ve içerik kategorisi gibi faktörlere göre değişiyor. Bu kapsamda 28 YouTuber, Bussiness Insider'a yaptığı açıklamada aylık 82 ila 83 bin dolar arasında kazandığını söyledi.

Bu kazançlar içerik üreticiler için aydan aya değişebiliyor. Örneğin, Business Insider ile konuştuğu sırada yaklaşık 100 bin abonesi olan bir YouTuber olan Sarah Lavender, bir ayda yaklaşık bin dolardan başka bir ayda 6 bin doların üzerinde değişen farklı aylık gelirler kazandığını söyledi.

Kişisel finansla ilgili videolar çeken ve 1 milyondan fazla abonesi olan bir başka YouTuber ise sadece bir ayda 50 bin doların üzerinde para kazandığını açıkladı.

Ancak çok daha az takipçisi olan içerik üreticileri de makul gelirler elde edebiliyor. Örneğin Nano influencer Jen Lauren, bir ayda 213 dolar kazandığını paylaştı.

Ayrıca, birçok YouTube içerik üreticisi, videolarında oynatılan reklamlardan para kazanıyor ve aylık ödeme alıyor.

YouTuber'lar bin görüntüleme başına 1,61 ila 29,30 dolar arasında, 100 bin görüntüleme başına 100 dolarla 500 dolar ve bir milyon görüntülenme başına ise 2 bin dolarla 30 bin dolar kazanç elde ettiğini söyledi. Öte yandan, yeni yıla girilmesiyle beraber bu gelirlerin artması da bekleniyor.