Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Jeff Bezos sığınağını büyütmek için Miami'den ev satın alıyor!

Dünyanın en zengin iş insanlarından Jeff Bezos, daha önce iki ev satın aldığı ve sadece 100’e yakın insanın yaşadığı bir adadan bir ev daha almak için arayışa başladı. Bu kapsamda, Besoz’ın Mark Zuckerberg gibi sığınak yaptırdığı ve bu nedenle sığınağını genişletmek istediği iddia edildi.

Yayın Tarihi: 06.01.2024 17:27
Güncelleme Tarihi: 06.01.2024 17:27

Jeff Bezos sığınağını büyütmek için Miami'den ev satın alıyor!

Miami yakınlarında “Milyarder Sığınağı” lakaplı küçük bir ada yerleşimi olan Indian Creek'te 100'den az kişi yaşıyor ve adaya sadece kapılı bir köprüyle ulaşılabiliyor. Amazon’un ve Blue Origin’in kurucusu Jeff Bezos kısa süre önce adada iki ev satın aldı. Bezos’ın şimdi bir ev daha almak istediği öğrenildi.

Bezos, Ağustos 2023'te adada 68 milyon dolarlık bir malikane satın aldı ve birkaç ay sonra da yandaki evi 79 milyon dolara satın aldı. Bloomberg'e göre Bezos, sığınağını büyütmek istiyor olabilir.

jeff bezos

BEZOS 3 EV DAHA SATIN ALDI

Konuyla ilgili bilgi sahibi olan ve ancak isimlerinin açıklanmasını istemeyen kaynaklara göre, Bezos'un temsilcileri adadaki en az 3 ev sahibiyle daha mülklerini satın almak üzere temasa geçti ve görüşmeler halen devam ediyor. Ancak Bloomberg raporunda Bezos'un hangi mülkleri satın almak isteyebileceği belirtilmedi.

Bezos, Seattle'ın hemen dışındaki Hunts Point adlı küçük yerleşim bölgesinde, kendi evinin yakınındaki kapalı sitede üç ev satın aldı. Hunts Point sakinleri, Business Insider'a Bezos'un personelinin ve güvenliğinin bu evlerde yaşadığını söyledi. Bu nedenle, Bezos’ın aynı şeyi Miami'de de yapmak istiyor olabileceği iddia edildi.

2013 yılında Mark Zuckerberg, mahremiyet için kendi evini çevreleyen dört evi satın almıştı. Zuckerberg, şu anda Hawaii'deki evini tam bir kıyamet günü sığınağı planlarıyla bunkermaxxing yapıyor.