
Yenilenebilir Menekşelerin Devrimi
Antalya'da yaşayan genç çiftçi Elif Erüst, yenilebilir menekşelerin raf ömrünü dikkat çekici bir şekilde 30 güne çıkararak sektördeki yerini sağlamlaştırıyor. Erüst, bu benzersiz gelişmeyle öncelikle sağlıklı beslenme ve sürdürülebilir tarım açısından önemli bir adım atmış durumda.
Raf Ömrü ve Üretim Süreci
Erüst, normalde yalnızca bir hafta dayanabilen menekşelerin kurutma tekniğiyle 30 güne ulaşmasını sağladığını belirtiyor. Üreticiye göre, bu teknik sayesinde menekşelerin rengi ve şekli bozulmadan korunuyor.
Elif Erüst, aynı zamanda Tarım Orman Gençlik Konseyi Üyesi olarak, toplumda tarıma olan ilgiyi artırmayı hedefliyor. Ürettiği yenilebilir menekşeleri, sağlıklı atıştırmalık alternatifleri arayan tüketicilere sunarak, doğal ürünlerin önemine dikkat çekmeye çalışıyor.
Sera ortamında yaş sebze üretimi yapan Tarım Orman Gençlik Konseyi Üyesi Elif Erüst, rengi ve şekli bozulmadan raf ömrünü 30 güne çıkardığı yenilebilir menekşeleri piyasaya sunuyor. Anadolu Ajansının (AA) "Yeni Nesil Çiftçiler" başlıklı dosya haberinin dokuzuncu bölümünde Erüst, çiftçi olma hikayesini ve aile işletmesinde yaptığı yenilikleri anlattı.
Sera ortamında yaş sebze üretimi yapan Tarım Orman Gençlik Konseyi Üyesi Elif Erüst, rengi ve şekli bozulmadan raf ömrünü 30 güne çıkardığı yenilebilir menekşeleri piyasaya sunuyor. Anadolu Ajansının (AA) "Yeni Nesil Çiftçiler" başlıklı dosya haberinin dokuzuncu bölümünde Erüst, çiftçi olma hikayesini ve aile işletmesinde yaptığı yenilikleri anlattı.