Antalya'da "Geleneksel Bamya Çorbası Etkinliği"nde buluşma
Başkan Vekili Büşra Özdemir: Bir çorbadan öte kültür ve dayanışma paylaşımı
Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Büşra Özdemir, Akdeniz Konyalılar Federasyonu'nun düzenlediği Geleneksel Bamya Çorbası Etkinliğinde Konyalı vatandaşlarla bir araya geldi. Etkinlik, katılımcılar arasında kültürel bağların güçlenmesine ve yerel dayanışmanın öne çıkmasına zemin oluşturdu.
Programa; Muratpaşa Kaymakamı İhsan Kara, Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal, Akdeniz Konyalılar Federasyonu Başkanı Hasan Hüseyin Cengiz, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve federasyon üyeleri katıldı. Katılımcılar, etkinlik boyunca geleneksel lezzeti paylaşmanın yanı sıra kent kimliğine katkı sağlayan kültürel etkileşimleri de pekiştirdi.
Başkan Vekili Özdemir, konuşmasında Antalya'nın farklı şehirlerden gelen insanların kendi kültürlerini koruyarak ortak bir kent kimliği oluşturduğu üzerinde durdu ve Konyalı vatandaşların kente kattığı emek, alın teri ve değerlerin önemine dikkat çekti.
Özdemir, etkinlikle ilgili olarak şunları ifade etti: "Sizler burada yalnızca bir çorbayı değil; bir geleneği, bir memleket özlemini ve güçlü bir dayanışma kültürünü paylaşıyorsunuz." Ayrıca Antalya'da kültürel çeşitliliği bir zenginlik, hemşehrilik hukukunu ise en güçlü bağ olarak gördüklerini belirtti.
Konuşmasında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek'in etkinliklere gösterdiği samimiyet ve önemi vurgulayan Özdemir, bu tür buluşmalarda kurulan dostlukların ve güçlenen birlik duygusunun kentin umudu olduğunu söyledi: "Hiç kimseyi doğduğu yere, inancına, mezhebine ya da ırkına göre ayırmadık, ayırmayacağız."
Etkinlik konuşmasını Mevlana'nın mirasına atıfta bulunarak sonlandırdı: "Mevlana’nın Konya’dan insanlığa miras bıraktığı; adaletin, kardeşliğin ve insan sevgisinin en güçlü ifadesi olan ‘Gel, ne olursan ol yine gel’ çağrısını bugün de yaşatan ve bu anlamlı geleneği yıllardır sürdüren Akdeniz Konyalılar Federasyonu’na ve emeği geçen herkese gönülden teşekkür ediyorum."
Programın sonunda Başkan Vekili Büşra Özdemir, Akdeniz Konyalılar Federasyonu Başkanı Hasan Hüseyin Cengiz'e ev sahipliği için teşekkür ederek katılımcılarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
AKDENİZ KONYALILAR FEDERASYONU’NUN ‘GELENEKSEL BAMYA ÇORBASI’ ETKİNLİĞİ YAPILDI