Bist 100
10.247,75 0%
DOLAR
32,25 0,02%
EURO
34,73 0,12%
ALTIN
2.389,27 0,33%

Anne babalar aman dikkat! Okul kantinleri için bomba gibi uyarı!

Anne babalara uyarı niteliğinde bir haber geldi. Okul kantinlerinden beslenenler dikkat! Tehlike saçıyor...

Yayın Tarihi: 27.04.2024 13:02
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 13:02

Anne babalar aman dikkat! Okul kantinleri için bomba gibi uyarı!

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı tarafından gelen haber kapsamında okul kantinlerinde olan denetimin artırılması gerektiği belirtildi. Özellikle kantinlerde uygun fiyata alınıp da pahalı fiyata satışa sunulan ürünler daha fazla kar elde ettirmektedir. Bayatlamış ve kalitesiz ürünler sunulduğunda sağlığı tehdit etmektedir. Son zamanlarda Kayseri'de Servet Akaydın İlköğretim ve Ortaöğretim de meydana gelen zehirlenme sonucunda kantinlerin daha sıkı denetlenmesi gerektiğine değinildi. 

Ticari işletmeler arasında yer alan kantinler kar amacıyla işletildiğinden dolayı bazı sorunlara yol açabilmektedir. Aileler de bu tarz durumlarla karşılaştıklarında kantini takip etme hakkına sahiplerdir. Kantinde satılan ürünleri kontrol ederek aldıklarında hiç bir problem yaşamayacaklardır. Eğer yetkililer tarafından bu bilgiler karşılanmıyorsa da çocuk okuldan alınabilir. 

kantin

Servet Akaydın okullarında meydana gelen olaylar halkın tepkisini çekmiştir. Bu olaydan dolayı yaşanan sıkıntılardan ötürü de baş sağlığı diliyoruz. Ancak eğitimli insanlardan bir tehdit almak ve saldırı almak cidden üzücü. Bu durumun bir daha yaşanmamasını temenni ederken kontrollerin yapılması gerektiğine değinildi.