Bist 100
10.643,58 3%
DOLAR
32,22 0,05%
EURO
35,35 0,21%
ALTIN
2.508,48 0,82%

Maaşa göre fatura dönemi! Emekliler ve asgari ücretliler neredeyse hiç ödemeyecek

Elektrik, telefon, doğalgaz ve su faturaları ay ay kabarık gelmeye devam ederken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın fatura ödemleri için yeni bir döneme girileceği müjdesini vermiş bulunuyor.

Yayın Tarihi: 09.05.2024 08:29
Güncelleme Tarihi: 09.05.2024 08:29

Maaşa göre fatura dönemi! Emekliler ve asgari ücretliler neredeyse hiç ödemeyecek

Artan enflasyon her ürün ve hizmete zam olarak geri geldiği son yıllarsa hükümetin enflasyonu düşürme çalışmaları tam sürat devam ediyor. Bu kapsamda özellikle de aylık faturalar büyük bir yük oluşturuyor. Elektrik, telefon, doğalgaz ve su faturaları ay ay kabarık gelmeye devam ederken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın fatura ödemleri için yeni bir döneme girileceği müjdesini vermiş bulunuyor.

tll

Faturalarda kademeli ücretlendirme dönemine geçileceği vurgusu yapılırken, konu ile alakalı net açıklama Bloomberg haber ajansından gelmiş bulunuyor. Detaylarda yer alan bilgilere göre her bireyin maaşına göre fatura hesabının yapılacağı ön görülürken, konu ile alakalı gözler bakanlığa çevrilmiş bulunuyor. Gelir ve tüketim miktarına göre faturalarında arttırılması şeklinde ilerleyeceği tahmin edilen yeni fatura döneminde gelir veya tüketim arttıkça faturalarında paralel olarak artacağı tahminleri sunuluyor.

Kısa sürede yapılandırılacağı tahmin edilen programda yüksek gelirli hanelerin enerji tüketimlerinin daha yüksek maliyetlerle karşılanmasını sağlanacağı belirtilirken, enerji kaynaklarının daha verimli kullanılmasını teşvik edecek önemli bir adım olacağı tahminleri yapılıyor.

Programın farklı gelir gruplarına farklı tarife uygulaması şeklinde düzenlenecek. Bu sayede düşük gelirli birey düşük tarifeden faydalanacak iken, maaşa göre kademeli bir şekilde artış sağlanacak.