DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.847.004,94 -0,03%

Ankara Kasaplar Odası Başkanı Yalçındağ: Güvendiğiniz kasaptan alışveriş yapın, karekodu kontrol edin

Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, tüketicileri güvenilir kasaplardan alışveriş yapmaya ve Tarım ve Orman Bakanlığı karekoduyla denetim belgelerini kontrol etmeye çağırdı.

Yayın Tarihi: 14.09.2025 11:08
Güncelleme Tarihi: 14.09.2025 11:13

Ankara Kasaplar Odası Başkanı Yalçındağ: Güvendiğiniz kasaptan alışveriş yapın, karekodu kontrol edin

Uzmanlardan 'Güvendiğiniz kasaplardan alışveriş yapın' uyarısı

Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada vatandaşların mahallelerindeki bildikleri ve güvendikleri kasaplardan alışveriş yapmalarını tavsiye etti. Yalçındağ, tüketicilerin şüpheye düştüklerinde dükkanlardaki belgeleri ve uygulamaları kontrol etmesi gerektiğini vurguladı.

Gaziantep'te, Tarım ve Orman Bakanlığı gıda kontrol görevlileri ile belediyenin yaptığı denetimlerde, bir dükkanda kıyma makinesine gizlenmiş düzenekle tavuk taşlığı, çeşitli sakatat ve bozulmuş etlerin kıymaya karıştırıldığının tespit edilmesi üzerine sektör daha fazla gündeme geldi.

Yalçındağ, her meslekte olduğu gibi kasaplık sektöründe de kötü niyetli kişilerin olabildiğini, denetimlerin bu tür uygulamaların açığa çıkarılmasında önemli rol oynadığını belirtti. Denetimlerden memnuniyet duyduklarını ifade eden Yalçındağ, mesleği karalayanların sadece ruhsatının iptal edilmesinin yeterli olmadığını, esnaflıkla bağının kesilmesi gerektiğini söyledi.

Odaların yetkisinin sınırlı olduğuna dikkat çeken Yalçındağ, şikayet halinde odaların sadece uyarı verebildiğini, bu yetkinin artırılması gerektiğini kaydetti.

Denetimlerin ardından tüketiciye pratik uyarılar

Yalçındağ, vatandaşlara et alışverişinde şu noktaları önerdi: 'Evdeki hesap, mahalledeki kasap sizi yanıltmaz'. Tüketicilerin alacağı kıymayı tezgahtan seçmesi ve kıymayı kendi gözleri önünde çektirmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, kasapların müşterisini iki defa memnun etmeme lüksü olmadığını ifade etti.

Yalçındağ, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın karekod uygulamasını hatırlatarak, vatandaşların dükkandaki karekodu telefonlarıyla okutarak tüm denetim belge ve bilgilerine ulaşabileceğini söyledi. Bunun yanı sıra, belediye ile Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından verilen işletme kayıt belgesinin dükkanda asılı olması gerektiğini, bu belgelerin tüketicilerin görebileceği yerlerde bulunmasının önemini vurguladı.

Şap hastalığıyla ilgili değerlendirme

Hayvanlarda görülen şap hastalığına da değinen Yalçındağ, 'Şap, her zaman olabilen hastalık, ki biz bunu biliyoruz. İnsan nasıl grip oluyorsa, hayvan da öyle şap oluyor' ifadelerini kullandı. Yalçındağ, şap sonrası et talebinde azalma olduğunu ancak şap hastalığının hayvandan insana bulaşan bir hastalık olmadığını ve et tüketiminde herhangi bir sakınca veya risk bulunmadığını belirtti. Ayrıca hastalığın başka hastalıklarla karıştırılmaması gerektiğini söyledi.

Gaziantep'te, Tarım ve Orman Bakanlığı gıda kontrol görevlileri ile belediyenin yaptığı...

Gaziantep'te, Tarım ve Orman Bakanlığı gıda kontrol görevlileri ile belediyenin yaptığı denetimlerde, bir dükkanda kıyma makinesine gizlenmiş düzenekle tavuk taşlığı, çeşitli sakatat ve bozulmuş etlerin kıymaya karıştırıldığının kamuoyuna yansımasının ardından, gözler kasaplara çevrildi. Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, AA muhabirinin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı ve değerlendirmelerde bulundu.

Gaziantep'te, Tarım ve Orman Bakanlığı gıda kontrol görevlileri ile belediyenin yaptığı...

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı