Ankara'da Kaçakçılık Operasyonu: İki Şüpheli Yakalandı

Ankara'daki kaçakçılık operasyonunda 1680 litre etil alkol ve 14 bin gümrük kaçağı gıda maddesi ele geçirildi.

Yayın Tarihi: 03.10.2024 11:58
Güncelleme Tarihi: 03.10.2024 11:58

Ankara'da Kaçakçılık Operasyonu: İki Şüpheli Yakalandı

Ankara'da Kaçakçılık Operasyonu

Ankara'nın Yenimahalle ve Mamak ilçelerinde gerçekleştirilen kaçakçılık operasyonunda, İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri 2 şüpheliyi gözaltına aldı.

Operasyonun Detayları

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü, sahte içki yapımında kullanılan malzemelerin ve halk sağlığını riske atan yabancı menşeli gıdaların piyasaya sürüleceği bilgisine ulaştı. Bunun üzerine, iki ayrı depoya baskın düzenlendi.

Ele Geçirilen Malzemeler

Yenimahalle'deki depoda yapılan aramada, 1680 litre etil alkol bulundu. Aynı zamanda, bu alkolün piyasaya sürülmesi için hazırlanan bir aracın da incelenmesi sonucu önemli bulgulara ulaşıldı.

Mamak ilçesindeki depoda ise 14 bin adet gümrük kaçağı temel gıda maddesi ele geçirildi. Bu ürünlerin, standartları karşılamayan ve sağlık açısından risk taşıyan yabancı menşeli gıdalar olduğu belirlendi.

Yasal Süreç

Operasyonda gözaltına alınan 2 şüpheli hakkında gerekli adli işlemler başlatıldı. Bu tür yasadışı faaliyetlerle mücadele, İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kararlılıkla sürdürülecek.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı