Almanya'dan Barış Görüşmeleri Çağrısı
Almanya Savunma Bakanı Boris Pistorius, Rusya-Ukrayna barış görüşmelerinde Avrupa'nın rol alması gerektiğini açıkladı. Pistorius, Brüksel'de düzenlenen NATO Savunma Bakanları toplantısı öncesinde gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu.
Pistorius, ABD Başkanı Donald Trump ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen telefon görüşmesinde savaşın sona ermesi için müzakerelere başlanması konusunda uzlaşı sağlandığını belirtti. Bakan, "Putin, eğer ciddiyse savaş alanında harekete geçmeli ve Ukrayna'ya zarar vermeyi durdurmalıdır," dedi.
Avrupa'nın müzakerelere dahil olmasının önemini vurgulayan Pistorius, "Avrupa'nın sürecin bir parçası olması gerektiği açıktır ve bu konuda bir şüphem yok," ifadelerini kullandı.
Ukrayna'daki barış müzakerelerinin nasıl ilerleyeceği ve sonuçlarının belirsizliğini de dile getiren Pistorius, Trump yönetiminin müzakereler başlamadan önce Putin'e tavizler verdiğini kaydetti. Ukrayna'nın NATO üyeliği ve olası toprak kayıplarının müzakere masasında ele alınmasının daha uygun olacağını ifade etti.
Bakan, kalıcı ve adil bir barış sağlamanın önemini vurgulayarak, bu süreçte insanların yaşamlarının korunması gerektiğinin altını çizdi.