Alanya'da yangın kontrol altına alındı
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Antalya'nın Alanya ilçesinde çıkan orman yangınının tamamen kontrol altına alındığını duyurdu. Yumaklı, gelişmeleri sosyal medya hesabından paylaşarak ekiplerin bölgede gün boyu etkin şekilde çalıştığını vurguladı.
Müdahalelerin detayları:
Bakan, Muğla Fethiye - Yeşilüzümlü mahallesinde dün başlayan yangının bu sabah kontrol altına alındığını; aynı bölgede bugün farklı bir noktada başlayan yeni yangının da ekiplerin yoğun müdahaleleri sonucu kontrol altına alındığını belirtti. Bugün başlayan İzmir Foça yangınının da tamamen kontrol altına alındığı ifade edildi.
Diğer bölgelerde ise farklı durumlar kaydedildi: Balıkesir Gömeç ve Mersin Gülnar-Aydıncık yangınlarının büyük ölçüde kontrol altına alındığı, Aydın Çine yangınının enerjisinin düşürüldüğü bildirildi. Buna karşın Balıkesir Susurluk'taki orman yangınına ekiplerin müdahalesi aralıksız devam ediyor.
Hava ve kara ekiplerinin rolü:
Yumaklı, yangınla mücadelede hava-kara araçlarımız ile orman personelinin birlikte görev yaptığını, kahraman ekiplerin alevlere karşı ivedi ve koordineli müdahale gerçekleştirdiğini kaydetti. Bakan, 'Yeşil vatanımızı yangınlara karşı 7/24 savunmaya devam edeceğiz' sözleriyle sürecin takibinin sürdüğünü ifade etti.
Alanya'daki orman yangını tamamen kontrol altına alındı