Yangının çıkışı ve ilk müdahale
Antalya'nın Alanya ilçesi Sapadere Mahallesi'nde dün saat 16.00 sıralarında başlayan orman yangını, şiddetli rüzgârın etkisiyle kısa sürede Fakırcalı Mahallesi'ndeki ormanlık alana sıçradı. İhbar üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Alanya Belediyesi, AFAD, jandarma ile çok sayıda söndürme ekibi sevk edildi.
Müdahale organizasyonu ve araç-gereç yoğunluğu:
Yangına müdahalede gün içinde 2 helikopter ve 2 uçak havadan görev aldı; hava karardığında hava araçları çalışmalarını sonlandırırken, karadan söndürme faaliyetleri gece boyunca aralıksız sürdürüldü. Orman İşletme Müdürlüğü koordinasyonunda sahada 95 kara aracı ve 320 personel ile AFAD, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Alanya Belediyesi, Konya Büyükşehir Belediyesi ve çevre il ile ilçelerden gelen takviyeler görev yapıyor. Jandarma'ya ait TOMA araçları da söndürme çalışmalarına destek veriyor.
Dron görüntüleri ve sahadaki durum:
Günün ilk ışıklarıyla birlikte hava araçları tekrar devreye girerken, ekiplerin hem havadan hem de karadan yoğun müdahalesi ikinci günde de devam ediyor. Bölgeye ait dron görüntülerinde geniş bir alana yayılan duman katmanları, zaman zaman yükselen alevler ve ormanlık alanda konumlanmış çok sayıda ekibin söndürme çabaları net şekilde görülüyor. Ekiplerin önceliği, yangının yerleşim yerlerine ulaşmasını engellemek ve alevlerin ilerlediği alanlarda kontrol hattı kurmak olarak aktarılıyor.
Söndürme çalışmaları sürerken yetkililer, rüzgâr yönündeki değişikliklere karşı uyarılarda bulunuyor ve vatandaşlardan tehlike bölgesinden uzak durmalarını istiyor. Yangının kontrol altına alınması için hem hava hem kara unsurlarının entegrasyonu ile müdahaleler yoğunlaştırılmış durumda.
Alanya'daki orman yangınında mücadele ikinci gününde: Bölge böyle görüntülendi