Türkiye'nin yeni atanan Taşkent Büyükelçisi Ufuk Ulutaş, güven mektubunun bir örneğini Özbekistan Dışişleri Bakanı Bahtiyar Saidov'a sundu. Bakan Saidov, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Ulutaş'ı kabul ettiğini bildirdi.
Kabul sırasında Büyükelçi Ulutaş, güven mektubunun örneğini Bakan Saidov'a takdim etti. Bakan Saidov, Türkiye ile Özbekistan arasındaki ilişkilerin sadece ikili düzeyde değil, aynı zamanda bölgesel iş birliğinin genişlemesi açısından da önemli olduğunu vurguladı. Konuyla ilgili olarak, "Ortak çabalarımızın her iki ülkenin refahına ve kalkınmasına hizmet edeceğinden eminiz," ifadelerini kullandı.
Saidov ayrıca, Büyükelçi Ulutaş'ı bu göreve atanması nedeniyle kutlayarak, diplomatik görevinde başarılar diledi. Ulutaş'ın güven mektubunun aslı, önümüzdeki günlerde Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenecek bir törenle Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'e sunulması bekleniyor.
Türkiye'nin yeni atanan Taşkent Büyükelçisi Ufuk Ulutaş (sol), güven mektubunun bir örneğini Özbekistan Dışişleri Bakanı Bahtiyar Saidov'a (sağ) takdim etti.
Türkiye'nin yeni atanan Taşkent Büyükelçisi Ufuk Ulutaş (sol), güven mektubunun bir örneğini Özbekistan Dışişleri Bakanı Bahtiyar Saidov'a (sağ) takdim etti.