DOLAR
42,8 0%
EURO
50,14 -0,01%
ALTIN
5.972,47 0,01%
BITCOIN
3.778.220,98 -0,29%

Alanya'da orman yangını: Aliefendi'den İspatlı'ya sıçradı, müdahale sürüyor

Alanya'da Aliefendi Mahallesi'nde başlayan orman yangını rüzgar nedeniyle İspatlı'ya sıçradı; ekipler müdahale ediyor, bazı evler tahliye edildi.

Yayın Tarihi: 19.09.2025 03:24
Güncelleme Tarihi: 19.09.2025 03:24

Alanya'da orman yangını: Aliefendi'den İspatlı'ya sıçradı, müdahale sürüyor

Alanya'da orman yangını: Müdahale sürüyor

Olayın seyri ve ekiplerin çalışması

Antalya'nın Alanya ilçesinde, Aliefendi Mahallesi'nde ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın etkisiyle yangın kısa sürede büyüyerek yerleşim yerlerine yakın bölgelere ulaştı.

İhbar üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yangını söndürme ve kontrol altına alma çalışmaları devam ediyor.

Bölgede güvenlik ve tahliye çalışmalarını desteklemek amacıyla tedbir amaçlı elektrik kesintisi uygulandı.

Aliefendi Mahallesi'nde bazı konutlar boşaltıldı; alevler sera ve bahçelerde de hasara neden oldu.

Bölgede incelemelerde bulunan Alanya Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, yazılı açıklamasında tüm kurum ve ekiplerin yangın için seferber edildiğini bildirdi ve şu ifadelere yer verdi:

"Aliefendi Mahallesi'nde başlayan yangın, rüzgarın da etkisiyle İspatlı Mahallesi'ne sıçradı. Çok şükür şu ana kadar bir can kaybı bulunmamaktadır. Ekiplerimiz, alevlerin önünü kesmek için büyük bir özveriyle çalışmalarını sürdürüyor. Yangını bir an önce kontrol altına almak ve tehlikeyi bertaraf etmek için tüm kurumlarımızla var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz."

Yetkililer, yangının kontrol altına alınması ve bölgedeki risklerin giderilmesi için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtiyor.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı