Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Akşam ne yapacağım derdine son! Makarnanız varsa akşam yemeğiniz hazır

Akşamları artık evde ne yapacağım derdine son! Bu akşam pişirceğiniz yemek belli oldu. Evde makarnanız varsa dakikalar içersinde lezzetli bir öğün sizleri bekliyor. İşte evde fırında makarna tarifi...

Yayın Tarihi: 14.11.2023 18:16
Güncelleme Tarihi: 14.11.2023 18:16

Akşam ne yapacağım derdine son! Makarnanız varsa akşam yemeğiniz hazır

İşten yorgun argın geldiyseniz, yemek yapmaya üşeniyorsanız keyfinizi yerine getirecek tarif sizlerle! Sadece dakikalarınızı alacak makarna tarifi paylaşıldı. Lezzetli ve kolay bir seçeneği sizlere sunan bu tarifle, fırında makarna yapmak çok kolay. İşte fırında makarnanın yapımı ve püf noktaları...

FIRINDA MAKARNA TARİFİ MALZEMELERİ

  • 500 gr kıyma ya da dilimlenmiş mantar, ıspanak, kabak gibi Sebzeler 
  • 300 - 400 gr makarna tercihen kısa tüp makarna veya konçueli makarna tercih edilebilir 
  • 2 su bardağı ölçüsünde rendelenmiş kaşar peyniri 
  • 500 ml domates sosu
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak 
  • Karabiber 
  • Tuz 
  • Zeytinyağı 
  • Kuru kekik
  • İsteğe bağlı beşamel sos 
  • Servis için dereotu ya da taze maydanoz

fırında makarna

FIRINDA MAKARNA TARİFİ YAPILIŞI 

  1. Makarna paketinin üzerinde yer alan talimatlara göre makarnanızı tuzlu suda hafif kıtır olana kadar haşlayın. 
  2. Haşlanmış olduğunuz makarnanızı bir süzgeç yardımıyla süzün ve soğuk suyla güzelce durulayın. 
  3. Kıyma ya da sebzeleri bir tava içersinde güzelce kavurun. Eğer kıyma kullanıyorsanız yağsız bir tavada kıymanın suyunu salana kadar kavurma işleminizi devam edin. Sebzeleri kullanıyorsanız ise biraz zeytinyağında hafif soteleyin. 
  4. Domates sosunuza rendelemiş olduğunuz sarımsağınınızı, karabiberinizi, tuzunuzu ve biraz kuru kekiğinizi ekleyerek karıştırın. Büyük bir fırın kabının içersine haşlanmış olan makarnanızı yerleştirin.
  5. Üzerine kıyma ya da sotelemiş olduğunuz sebzelerinizi yerleştirin.
  6. Üzerine domates sosunuzu dökün ve kaşar peyniri ile üzerine iyice kaplayın.
  7. 180°’de önceden ısıtmış olduğunuz fırına 15 - 20 dakika kadar pişirin. Herkese afiyet olsun...