Tralleis antik kenti mitoloji ve sinemayla sahnede

19-20 Ekim'de Mitoloji Film Haftası, Tralleis Antik Kenti'ni mitoloji, sinema ve müzikle buluşturarak kentin kültürel görünürlüğünü artırmayı hedefliyor.

Yayın Tarihi: 15.10.2026 15:24
Güncelleme Tarihi: 15.10.2026 15:24

Tralleis antik kenti mitoloji ve sinemayla sahnede

Etkinliğin amacı ve ev sahipliği:

Efeler Belediye Başkanı Anıl Yetişkin öncülüğünde düzenlenen program, kentin tarihi ve kültürel mirasını görünür kılmayı hedefliyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile UNESCO Türkiye Millî Komisyonu katkılarıyla gerçekleştirilen IV. Uluslararası Mitoloji Film Festivali kapsamında gerçekleşecek etkinlikler, Tralleis Antik Kenti'ni sadece geçmişin izi olarak değil, günümüzün kültür ve sanat yaşamına katkı veren bir buluşma noktası olarak konumlandırmayı amaçlıyor.

Etkinlik programı:

Program, 19 Ekim Pazartesi günü Nevzat Biçer Konferans Salonu'nda başlayacak. Saat 11.00'de Les Mystérieuses Aventures de Claude Conseil filmi gösterilecek; ardından saat 13.00'te eğitmen Begüm Çınar öncülüğünde 9-14 yaş grubuna yönelik "Kendi Tamganı Yap" atölyesi düzenlenecek. Saat 14.00'te Le Pharaon, le Sauvage et la Princesse filmi izleyicilerle buluşacak.

20 Ekim Salı günü etkinlikler, binlerce yıllık tarihiyle Aydın’ın önemli miraslarından biri olan Tralleis Antik Kenti'nde gerçekleştirilecek. Program saat 15.30'da Kore Yelpaze Dansı gösterisiyle açılacak; saat 15.45'te yapılacak Türk ve Kore Mitolojisi Söyleşisi'nde iki kültürün mitolojik zenginlikleri ve ortak değerleri konuşulacak. Gün, saat 17.00'de Esra Yıldırım ve Altay Bağcı'nın konseriyle sona erecek.

Tarihi mekân ve hedefler:

Organizasyon, Tralleis Antik Kenti'nin kültürel etkinliklerle yeniden canlandırılmasını ve hem kent sakinlerinin coğrafyalarındaki mirası daha yakından tanımasını hem de antik kentin ulusal ve uluslararası düzeyde bilinirliğinin artmasını amaçlıyor. Etkinlikler, mitoloji, sinema ve müziği bir araya getirerek mekânın tarihsel dokusunu güncel kültür üretimi ile ilişkilendiriyor.

Ulaşım ve katılım:

Efeler Belediyesi, katılımcıların etkinlik alanına erişimini kolaylaştırmak için 20 Ekim Salı günü saat 14.00'te Bey Camii önünden hareket edecek ücretsiz servis hizmeti sağlayacak. Etkinliklerin tamamı ücretsiz ve halka açıktır; belediye tüm vatandaşları programa davet ediyor.

TRALLEİS ANTİK KENTİ, ULUSLARARASI FESTİVAL İLE BULUŞACAK

TRALLEİS ANTİK KENTİ, ULUSLARARASI FESTİVAL İLE BULUŞACAK

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.